Sporan još jedan kumovski posao od sedam miliona - Volim Podgoricu

Sporan još jedan kumovski posao od sedam miliona

Specijalno državno tužilaštvo provjerava ugovor budvanske opštine i firme Gugi komerc za izgradnju fudbalskih terena na Jazu, koji je 15. novembra 2007. godine potpisao tadašnji direktor Fudbalskog kluba Mogren Boro Lazović na zahtjev ili u dogovoru sa predsjednikom kluba i predsjednikom opštine Rajkom Kuljačom.

Kako je Pobjedi potvrđeno u Specijalnom tužilaštvu ovih dana provjeravaju ugovor sa firmom Gugi komerc.

„Predmet se nalazi u fazi izviđaja“, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Izgradnja fudbalskih terena započeta je krajem 2006. godine, kada je Rajko Kuljača, tada predsjednik Fudbalskog kluba Mogren, ali i tadašnji predsjednik opštine Budva, angažovao firmu Gugi komerc.

Posao je koštao skoro sedam miliona eura, a šteta za opštinsku kasu procijenjena je na više od dva miliona!

Kako je Pobjeda ranije pisala, glavnu rolu u poslu imao je upravo Rajko Kuljača, danas svjedok saradnik u istrazi u aferama Jaz i TQ Plaza i Prijevor.

Kuljača je još krajem 2006. godine kao predsjednik opštine Budva sa firmom Gugi komerc, vlasnika Borislava Savića njegovog kuma zaključio ugovor o izgradnji platoa na Jazu. Zaključena su dva ugovora o izgradnji skoro istih poslova.

U ugovoru koji je Boro Lazović potpisao sa izvršnim direktorom firme Gugi komerc Dragoljubom Milovanovićem ne navodi se cijena ugovorenog posla.

Kuljača je u januaru 2008. godine formirao petočlanu komisiju za utvrđivanje vrijednosti radova na objektima na Jazu. „Detaljnom analizom” procijenili su radove na – 6.700.333 eura.

U kasnijem nalazu sudskih vještaka pokazalo se da to nije stvaran iznos radova, te i da je nastala šteta za opštinu više od dva miliona eura.

Na osnovu dokumentacije, Gugi komerc 2007. godine nije knjižio 40 odsto izvedenih radova, izbjegao je plaćanje PDV-a i nanio 595.587 eura štete državi.

Podsjećamo, 13. avgusta podnijeto je 13 krivičnih prijava zbog zloupotrebe položaja u slučaju TQ Plaza i Jaz . Tužilaštvo Budvane tereti da su postali članovi kriminalne grupe koja je djelovala duže vrijeme i da su kao kriminalna organizacija oštetili gradsku kasu za više od 10 miliona eura.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com