Sve je virtuelno osim šatora i troškova - Volim Podgoricu

Sve je virtuelno osim šatora i troškova

Inicijativa Liberalne partije koja ima cilj da se, konačno, sazna ko je odgovoran za proteste ispred Skupštine Crne Gore, pokazala se kao sasvim opravdana, jer Demokratski front nije pravno lice i nema legitimitet van Skupštine Crne Gore.

Ovu tezu potvrdilo je više sagovornika Dnevnih novina, a pravnik Dragan Šoć kaže da Front izvan izbornog zakonodavstva nema pravni subjektivitet.

Šoć objašnjava da je Demokratski front politički subjekt, koji funkcioniše sa aspekta izbornog zakonodavstva. To je, kaže on, koalicija koja ima politički i izborni subjektivitet.

“Izvan izbornog zakonodavstva Front nema nikakav pravni subjektitet, već to imaju njegove članice pojedinačno. Svaka od njih odgovara za to što radi u cjelini”, kazao je Šoć.

Prema njegovim riječima kada se radi o odgovornosti za učinjeno djelo, članice Fronta odgovaraju za isto.

“Dakle, svaka kazna, rješenje, upućuje se članicama DF pojedinačno, jer DF postoji samo u Skupštini i na izborima. Mimo toga, on nema nikakav subjektivitet”, ističe Šoć.

On objašnava da bi u slučaju kazne koju će DF morati da plati za kršenje propisa, taj novčani iznos uplatiti jedan član Fronta, koji će kasnije od preostalih subjekata tražiti da se suma podijeli na tri jednaka dijela.

“Dakle, ako npr. Andrija Mandić plati kaznu od 530 eura, on ima pravo da od Milana Kneževića i Nebojše Medojevića traži da uplate svoj dio od ukupnog iznosa”, pojasnio je Šoć, dodajući da za bilo koju odgovornost članice Fronta solidarno odgovaraju.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović zahtijevaće da mu se dostavi rješenje kojim su odobreni protesti DF bez vremenskog ograničenja trajanja.

Popović će zahtjev uputiti ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću i Glavnom gradu, ne bi li se građanima konačno predočilo i razjasnilo ko je to, kako je naveo, odgovoran za pokušaj destabilizacije političke situacije, ali i svakodnevnog funkcionisanja Glavnog grada Podgorica.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, podsjetio je juče da je komunalna policija obnovila zahtjev za pružanje asistencije CB Podgorica pri uklanjanju bine i šatora sa Bulevara.

“Lokalna vlast će onda obavijestiti policiju kada je potrebno da ona asistira. Policija je spremna da to uradi”, kazao je Konjević, gostujući na TV Vijesti.

Ipak, on vjeruje da će poslanici uvidjeti da su zajedno u obavezi da poštuju zakon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com