BRUKA: Đ. L. (79) mrtav ležao na betonu više od tri sata, djeca ga gledala?! - Volim Podgoricu

BRUKA: Đ. L. (79) mrtav ležao na betonu više od tri sata, djeca ga gledala?!

NOVI SAD – Sedamdesetdevetogodišnjak Đ. L. iz Novog Sada, preminuo je jutros, oko devet časova, dok je čekao autobus, u ulici Cara Dušana, u Novom Sadu.

Pokojniku je pozlilo i samo je pao na beton. Hitna pomoć koja je ubrzo stigla, pokušala je reanimaciju, ali nažalsot bezuspješno. Ljekari hitne, su konstatovali da je čovjek preminuo prirodnom smrću, da nije bilo nikakvog nasilja.
Nakon toga je pozvana policija, koja je ogradila lice mjesta, čekajući mrtvozornika da dođe kako bi izdao umrlicu.

– Ovo je užas. Mrtav čovjek leži toliko dugo na asfaltu. Pogledajte kako djeca gledaju. Nama starijima je strašno, a ne djeci, koja čekaju tu autobus, koja prolaze. Pa ovo je nevjerovatno – rekla je jedna od žena čiji se lokal nalazi upravo u blizini mjesta gdje je pokojnik ležao.

“Danas sam dežuran 24 sata”

Mrtvozornik R. O., stigao je tačno posle 1.50 minuta, od kada je čovjek preminuo. Na naše pitanje, zar je potrebno toliko vremena da on dođe, dobili smo odgovor: “Ja sam danas dežuran 24 sata. A radim Novi Sad i okolinu i ne mogu brže”.

Nakon toga, mrtvozornik iako nije pogledao tijelo pokojnika, tražio je od policajaca da pronađu porodicu pokojnika, kako bi od njih saznao da li je preminuli bolovao od nečega i da li treba da izda samo umrlicu ili nalog za obdukciju.

– Ne mogu da vjerujem šta čovek priča. U ovom trenutku on od porodice traži ljekarsku dokumentaciju. Pa zar to ne može, ako se vidi da nije nasilna smrt, da se pokojnik odnese sa ovog betona, pa da naknadno se to utvrdi, nego da svi mi slušamo šta on priča i još gledamo jadnog čoveka kako leži pokriven – kaže Aleksandar D, koji stanuje iznad mjesta gde se sve to sve dešavalo.

Zahvaljujući samo policajcima, koji su u više navrata išli do stana jer u prvim navratima nikoga nije bilo u stanu pokojnika, već su posle izvesnog vremena dočekali suprugu,  mrtvozornik je “izdao naređenje” da supruga pokojnika dođe na lice mjesta, sa ljekarskom dokumentacijom, kako bi se on uvjerio da li je Đ. L. bolovao i od čega.

– Strašno, da strašnije ne može biti. Policija dovodi suprugu od pokojnika, koja je isto starija, da bi njemu donjela papire. Pa treba da ga je sramota. Sva sreća pa su pokojnika posle više od tri sata, unjeli u kombi pogrebnog preduzeća. Mogu da zamislim kako bi žena reagovala da ga je vidjela kao što smo ga mi gledali više od tri sata. I to samo zbog mrtvozornika. Nama je bilo teško, a ne njoj, koja je došla plakajući i kukajući – dodaje Aleksandar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com