“Carine” obavezne da plate državi 900 hiljada eura za porez - Volim Podgoricu

“Carine” obavezne da plate državi 900 hiljada eura za porez

Ministarstvo finansija, kao drugostepeni organ, odbacilo je žalbu preduzeća Carine i potvrdilo rješenje Poreske uprave područna jedinica Herceg Novi po kojem je preduzeće, čiji je vlasnik Čedomir Popović, obavezno da plati državi 900 hiljada eura za porez na promet sa pripadajućim kamatama, saopštili su iz nevladine organizacije „Južni Jadran”.

Predsjednica te NVO Nada Popović je navela da je Popović porez trebalo da plati za kupovinu imovine „Južnog Jadrana” 2008. godine.

„U momentu kupovine Popović je bio vlasnik 94 odsto akcija tako da je kupovao sam od sebe. Obavezni porez na promet niti je prijavio, niti je, nakon što mu je 2009. godine PU ispostavila rješenje, platio do današnjeg dana. Punih sedam godina, koristeći zakonske šupljine i privatne veze u Ministarstvu finansija i sudskoj vlasti, Popović izbjegava da plati obavezni porez na promet“, navela je Popovićeva piše Dan.

NVO Južni Jadran je kompletnu dokumentaciju u vezi sa ovom transakcijom dostavio Vrhovnom državnom tužilaštvu i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal.

Ona je podsjetila i da je Popović prije nekoliko godina manji dio imovine prodao ruskoj firmi „Imperio holding“ za 12 miliona eura, što potvrđuje osnovanost njihove prijave.

„Čini se da nikoga nije briga što Popović već osam godina ne plaća državi obavezni porez na promet. Osnovano sumnjamo da u ovom poslu on nije sam i pretpostavljamo da će nastaviti da izbjegava plaćanje obaveza prema državi i da će čekati da potraživanje zastari“, zaključila je Popovićeva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com