KRIVOKAPIĆ: Crnoj Gori prirodno pripada da bude dio NATO-a - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ: Crnoj Gori prirodno pripada da bude dio NATO-a

Crnoj Gori prirodno pripada da bude dio NATO-a i na taj način sigurnosno zaokruži bezbjednosno pitanje obale Mediterana od Portugala do Turske. Pozivnica koju očekujemo u decembru će biti pečat na naš 21. maj–na nezavisnost i biće pobjeda stabilnosti i progresivnih politika Crne Gore, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na Cetinju kojim je predsjedavao generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore i to  Milutin Simović, Draginja Vuksanović, Goran Tuponja, Danko Šarančić, Mladen Bojanić, Nik Đeljošaj i Almer Kalač.

Krivokapić je kazao da je posebna simbolika što se NAC sastaje sa parlamentarcima na Cetinju, mjestu gdje su se i tokom 90-ih slale poruke mira domaćoj i međunarodnoj zajednici.

“Sa Cetinja su u tim godinama slati pozivi razuma i pružan otpor nedemokratskim i rušilačkim strukturama. Važno je podsjetiti se da je upravo NATO donio mir na prostoru Balkana. NATO je ne samo savez država, već zajednica sistema vrijednosti demokratije, vladavine prava, stabilnosti i sigurnosti”, rekao je Krivokapić.

Sastanak NAC-a je bila prilika da parlamentarci prodiskutuju sa ovim tijelom o pitanjima vezanim za učljanjenje naše države u Alijansu.

Krivokapić je prije sastanka NAC-a imao tete-a-tete susret sa Stoltenbergom.

Susret je iskorišćen za razgovor na temama ispunjavanja uslova za članstvo Crne Gore u NATO savez, reformskim procesima na tom putu, te jačanju vladavine prava i demokratije. Sagovornici su se osvrnuli i o političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com