Podgorica: Stanari zainteresovani za ugradnju pojedinačnih vodomjera - Volim Podgoricu

Podgorica: Stanari zainteresovani za ugradnju pojedinačnih vodomjera

Za ugradnju pojedinačnih vodomjera, umjesto zajedničkih u stambenim zgradama, zainteresovano je oko 80 odsto stanara blokova pet i šest navelaje PR menadžerka Vodovoda i kanalizacije Nataša Novaković.

Ovo su rezultati anketiranja građana, koje je preduzeće sprovodilo od juna, piše Pobjeda.

Kako objašnjava Novaković, nova brojila ugrađuju se u zgrade u ulicama Blaža Jovanovića i Nikole Kovačevića. Odlukom o javnom vodosnabdijevanju utvrđena je obaveza svih korisnika da ugrade posebne vodomjere.

Iz Vodovoda navode da u gradu ima oko 1.800 zajedničkih vodomjera preko kojih se utrošena voda obračunava za više od 20.000 potrošača.

„Ugradnja individualnih vodomjera najviše je u interesu stanara stambenih zgrada, jer najveći broj reklamacija na visinu računa imamo upravo od njih“, kazala je Novaković.

Kako su objasnili, obaveza potrošača su građevinski radovi u stanu, koji su preduslov ugradnje vodomjera, kao i registracija vodomjera koja košta 48.50 eura, dok je dužnost preduzeća da obezbijedi i ugradi brojilo.

„U sve nove zgrade već 10 godina i duže, ugrađuju se pojedinačni vodomjeri“, dodaju iz Vodovoda. Vodoinstalater Siniša Brnović ranije je objasnio da posao koji su potrošači dužni da plate, kako bi preduzeću Vodovod pripremili sve za ugradnju vodomjera, košta od 100 do 300 eura, zavisno od radova i broja vodomjera u stanu.

„Za štemanje zida, skidanje keramičkih pločica, malterisanje i sprovođenje vodovodne instalacije do mjesta gdje će se ugraditi vodomjer košta 30 eura. Na to treba dodati i vodovodne cijevi i ventile koji koštaju 20-ak eura“, objasnio je Brnović.

Kako je dodao, ukoliko su u stanu zasebne vodovodne vertikale za kuhinju, kupatilo i WC, onda troškovi iznose i do 300 eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com