Podgoričanin Saša Mugoša osumnjičen da je prevozio drogu u diplomatskoj pošti - Volim Podgoricu

Podgoričanin Saša Mugoša osumnjičen da je prevozio drogu u diplomatskoj pošti

Privatni prevoznik Saša Mugoša iz Podgorice uhapšen je u Njemačkoj pod optužbom da je koristio institut diplomatske pošiljke radi krijumčarenja narkotika.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija juče je zvanično saopšteno da je u Minhenu uhapšen S.M. iz Podgorice i da je šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić od Vrhovnog državnog tužilaštva i Uprave policije zatražio hitno postupanje u ovom slučaju.

Prema saznanjima Dana, njemačka policija je već neko vrijeme pratila kretanje Saše Mugoše, koji je prevozio poštu i osoblje crnogorskih diplomatskih predstavništava, jer su imali indicije da zloupotrebljava institut diplomatske pošiljke radi krijumčarenja narkotika.

Njemački državni organi navodno su ranije kontaktirali sa crnogorskom diplomatskom službom, tražeći da, u saradnji sa drugim crnogorskim organima, preduzme mjere kako bi se utvrdilo sa kim je Mugoša u Crnoj Gori u kontaktu i od koga nabavlja drogu koju donosi u Njemačku.

Iz Uprave policije Danu je saopšteno da ne mogu iznositi više detalja o tom slučaju jer je u pitanju tajna istraga kojom je obuhvaćeno nekoliko lica, a radi se o ozbiljnim krivičnim djelima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com