Specijalno tužilaštvo: Rajko Kuljača glavni osumnjičeni u predmetu “Carsko selo” - Volim Podgoricu

Specijalno tužilaštvo: Rajko Kuljača glavni osumnjičeni u predmetu “Carsko selo”

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu na koji je način Rajko Kuljača, bivši predsjednik opštine Budva, 2006. godine bez ikakve naknade, bez tendera i bez odluke Skupštine prenio na fizičko lice parcelu u selu Česminovo iznad Svetog Stefana, na kojoj je kasnije izgrađen luksuzni kompleks “Carsko selo”, čime je kako se sumnja umišljajno nanio višemilionsku štetu opštini Budva.

Naime, Specijalno tužilaštvo je u sklopu izuzimanja svih sudskih i vansudskih poravnanja za proteklih deset godina od opštine Budva naišlo na ovaj frapantan slučaj. Kako nezvanično saznaju Dnevne novine iz Specijalnog tužilaštva, predmet je dodijeljen u rad specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević, a prema zvaničnim navodima iz Specijalnog tužilaštva u toku je izviđaj u ovom predmetu.

Po nalogu Vukčević, inspektori Odsjeka za borbu protiv organizovnog kriminala i korupcije izuzeli su kompletnu dokumentaciju u vezi s kupovinom i gradnjom ovog luksuznog kompleksa. Pod još nerazjašnjenim okolnostima Kuljača je 27. aprila 2006. godine na osnovu za sada nepoznatog “sporazuma o poravnavanju” sa sada pokojnim biznismenom D.B. ustupio istom oko 6.000 kvadrata opštinskog zemljišta iznad Svetog Stefana, čija vrijednost je u to vrijeme procjenjivana na oko 600.000 eura.

Naravno, to je, kako se osnovano sumnja urađeno u potpunosti nezakonito i bez ikakvih odobrenja čak ni znanja Skupštine grada, bez javnog nadmetanja i bilo kakvog javnog tendera. Sve je urađeno u tajnosti. Samo godinu kasnije, odnosno 2007. godine Kuljača, uvidjevši opasnost nastoji da zamaskira slučaj i navodno onda pokušava da raskine navedeni dogovor tražeći raskid sporazuma zaključen sa D.B.

U ovom krajnje sumnjivom poslu glavnu i jedinu riječ vodio je sve vrijeme Rajko Kuljača koji je u ovom predmetu za sada i jedini osumnjičeni. Ukoliko istraga rezultira krivičnom prijavom protiv Kuljače, ostaje veliko pitanje da li će optužba biti i podignuta s obzirom da je Kuljača u prethodna dva slučaja budvanskih afera dobio status svjedoka saradnika koji bi novom krivičnom prijavom bio ne samo ozbiljno uzdrman, nego i potpuno iskompromitovan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com