Za 1,75 miliona liječili 2.846 ljudi - Volim Podgoricu

Za 1,75 miliona liječili 2.846 ljudi

Za liječenje, odnosno rehabilitaciju građana od januara do avgusta, Fond  za  zdravstveno osiguranje platiće Institutu “Dr Simo Milošević” u Igalu ukupno 1,75  miliona eura.

To su “Vijestima” odgovorili iz Fonda, istakavši da je  za  osam mjeseci na rehabilitaciji bilo 2.846 osiguranika. Po Pravilniku Fonda, kao i listi bolesti, građani mogu da koriste medicinsku rehabilitaciju u trajanju od 21, odnosno 28 dana.

U Igalo, o trošku Fonda, mogu pacijenti nakon operacije tumora kičme ili mozga, oboljeli od multiple skleroze i drugih bolesti nervnog sistema, pacijenti kojima je ugrađen vještački zglob i oni sa reumatoidnim artritisom… Liječenje mogu da ostvare i pacijenti koji su imali povrede poput preloma, opekotine trećeg stepena, bronhijalnu astmu… Da bi osiguranici ostvarili rehabilitaciju u Igalu, potrebna im je medicinska dokumentacija i predlog konzilijuma doktora, a nakon toga pozitivno mišljenje i nalaz Ljekarske komisije Fonda.

Iz Instituta je ranije saopšteno da su poslovali pozitivno  za  prvih osam mjeseci i da je u septembru zabilježen znatno veći broj noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Medicinska direktorica te ustanove Marina Delić ranije je saopštila da Institut sa postojećim kapacitetima može  za  relativno kratko vrijeme da zauzme značajnu, pa i “lidersku poziciju” u oblasti zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Kazala je i da je potrebno  za štititi zdravstveni turizam tako što će se u ovkirima Mjesne zajednice Igalo proglasiti banjsko lječilište. U toku je postupak privatizacije Instituta, a jedini ponuđač  za  kupovinu državnih 56,48 akcija u tom centru je britansko-američki konzorcijum International Wellnes Group (IWG), koji je ponudio 10 miliona eura.
(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com