BERANE: Identifikovan napadač na gej mladića - Volim Podgoricu

BERANE: Identifikovan napadač na gej mladića

Gej mladić koji je u srijedu napadnut u Beranama identifikovao je napadača.

Iz NVO LGBT Forum Progres je saopšteno da je na osnovu njihovog javnog poziva građanima Berana da pomognu identifikaciju napadača sa opisanim vozilom, postignut značajan napredak i da je žrtva uspjela prepoznati i identifikovati napadača.

U srijedu, nešto nakon 23 časa, dvadesetogodišnji gej mladić je brutalno pretučen po povratku iz grada.

Mladić je bio u izlasku sa prijateljem, kada je tada nepoznata osoba, kolima prošla pored njih, otvorila prozor i uputila im više pogrdnih i uvredljivih riječi.

Pošto je mladiću ispala futrola od telefona, on se istim putem vratio da je potraži.

Napadač ga je ponovo presreo ali ovaj put i fizički napao. Udario ga je pesnicom u glavu uslijed čega je mladić na kratko izgubio i svijest. Napadač je tada ušao u svoje vozilo i pobjegao.

“Imamo nezvanična saznanja da se identifikovani napadač trenutno ne nalazi na području opštine Berane”, kazali su u ovoj NVO.

LGBT Forum Progres, povodom ovog slučaja, održava korektnu komunikaciju sa beranskom policijom i nadležnim tužioccem.

“Kritilčne noći, oko pet sati ujutro je kontaktiran dežurni tužilac koji je napad kvalifikovao kao krivično djelo “Rasna i druga diskriminacija“. Pohvaljujemo sve službene mjere i radnje koje su preduzeli Centar za bezbjednosti Berane i Osnovni državni tužilac. Zahvaljujemo na podršci i razumijevanju kompletne situacije Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Ministarstvu za ljudska i manjinskih prava”, kazali su u LGBT Forumu Progres.

(CdM)

1 komentar

  1. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely must i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you could have hit the nail on the head. Your thought is outstanding; ab muscles an element that too little consumers are speaking intelligently about. I am delighted that I stumbled across this at my hunt for some thing about it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com