Crveni krst dijeli pomoć za 1.500 ugroženih porodica! - Volim Podgoricu

Crveni krst dijeli pomoć za 1.500 ugroženih porodica!

Povodom Međunarodnog dana siromaštva koji se obilježava sjutra, Crveni krst Crne Gore podijeliće pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima za oko 1.500 socijalno ugroženih porodica u Crnoj Gori.

Pomoć je već podijeljena u Andrijevici, Plužinama i Šavniku, a najavljeno je da će se narednih dana nastaviti i u ostalim crnogorskim opštinama. U podjeli pomoći učestvuju i volonteri Crvenog krsta, a kriterijum za podjelu pomoći je stepen ugroženosti, dok će dio pomoći dobiti i druge ugrožene grupe kao što je starija populacija.

U Crvenom krstu su kazali da iako se u kontinuitetu bave pružanjem pomoći socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima u Crnoj Gori, u povodu ovog važnog datuma žele da podsjete javnost da postoji veliki broj onih kojima je potrebna pomoć i da bi odgovor na siromaštvo bio kvalitetniji ukoliko bi se svi uključili, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju.

“Logistički dio distribucije pomoći podržan je od strane Italijanskog Crvenog krsta, dok je hranu i higijenske artikle Crveni krst obezbijedio iz soptvenih sredstava. U obilježavanje ovog značajnog datuma su se uključili i Skupština Crne Gore i kompanija Montenomaks C&L. Zaposleni i predstavnici Sindikata u Skupštini Crne Gore su ovih dana prikupljali pomoć u novcu, hrani, garderobi, igračkama, koja će biti uručena Crvenom krstu na Dan međunarodne borbe protiv siromaštva. Kompanija Montenomaks C&L se priključila globalnoj kampanji kompanije FedEx, čiji su ovlašćeni predstavnici za Crnu Goru i povodom Dana siromaštva će donirati pomoć u vidu hrane i osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice”, saopštili su iz Crvenog krsta, najavljujuči da će i u narednom periodu raditi na pružanju pomoći ugroženim kategorijama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com