Roditelji zadovoljni hranom u vrtićima - Volim Podgoricu

Roditelji zadovoljni hranom u vrtićima

Komentari roditelja u vezi sa hranom u vrtićima su pozitivni i nema govora o lošoj ishrani, poručio je ministar prosvjete Predrag Bošković navodeći da nijedan euro nije upotrebljen za nešto što nije u korist djece.

Državna revizorska institucija preporučila je Ministarstvu da preispita visinu naknade koju roditelji plaćaju za ishranu djece u više vrtića, a u izvještaju se navodi da su prihodi od uplata roditelja i centara za socijalni rad za troškove ishrane djece u pet kontrolisanih predškolskih ustanova značajno veći od troškova za nabavku hrane za djecu.

Bošković je novinarima u Baru kazao da bi razdvojio izvještaj DRI od medijskih navoda, prenosi MINA.

Prema njegovim riječima, taj izvještaj je mnogo ozbiljan dokument da bi se tumačio na bazi jedne ili par teza u samom dokumentu.

„Nalaz DRI ozbiljno smo shvatili. Najvažnije je da mi, kao Ministarstvo prosvjete, imamo izuzetno pozitivan fidbek od roditelja po pitanju ishrane i smještaja djece u vrtićima. To nam je najvažnije, nema govora ni o lošoj hrani, ni ishrani“, kazao je on.

Naprotiv, dodao je, imaju najbolje moguće komentare i preporuke od roditelja i svih koji svoju djecu pošalju u vrtiće.

„Da se ne bih bavio pojedinim natpisima kojima nije cilj da se unaprijedi sistem predškolskog obrazovanja već konstruisanjem različitih afera pokušava jedan humani rad dovesti u pitanje, to nas neće spriječiti da podižemo kvalitet obrazovanja“, rekao je Bošković.

On je ocijenio da ono što roditelji plaćaju, 1,8 eura dnevno za ishranu u vrtićima, nije skupo.

„Priznaćemo svi da nije ni previše, kvalitet hrane bih ostavio da tumače roditelji sa svojom djecom, nek oni daju sud o tome. Sigurno je da nijedan euro nije upotrebljen za nešto što nije u korist same djece“, kazao je Bošković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com