Šćekić o bjekstvu Zindovića: Perović sve znao i odobrio - Volim Podgoricu

Šćekić o bjekstvu Zindovića: Perović sve znao i odobrio

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju razmatra pribavljene spise i dokaze kako bi utvrdili ima li elemenata za proširenje istrage za bjekstvo zatvorenika Jovice Zindovića na direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS Miljana Perovića.

Osim pisanih dokaza koji ukazuju na sumnju da je Perović jedan od službenika koji su ovom prilikom zloupotrijebili položaj, na njegovu direktnu odgovornost ukazao je i prekjuče uhapšeni Goran Šćekić, načelnik bjelonoljskog zatvora iz kojeg je Zindović pušten na nekoliko časova u kućnu posjetu, kada je pobjegao, piše Dan.

Šćekić je, kako Dan saznaje iz tužilaštva, prst uperio direktno u Perovića, govoreći da je on kao direktor provjerio dokumentaciju i stavio svoj potpis na nevaljane papire, čime je dozvolio da osuđenik napusti ćeliju.

Negirajući krivicu pred tužiocem, Šćekić je kazao da je papire za Zindovićev izlazak na slobodu potpisao Perović, te da je dozvolu za posjetu dao i šef tretmana zarobljenika, a da je šef obezbjeđenja potvrdio mogućnost odlaska. Upravo oni kao nadređeni dali su potrebne saglasnosti, pa je Šćekić tvrdio da on i ne može biti odgovoran za bjekstvo Zindovića jer je samo ispunio nalog pretpostavljenih.

Osim Šćekića, zbog sumnje da su omogućili Zindoviću da pobjegne iz zatvora uhapšeni su rukovodilac Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja u bjelopoljskom zatvoru Safet Dizdarević i sprovodnici Sead Alić i Duško Tomić.

Pljevljak Jovica Zindović u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen je na 15 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva sugrađanina Luke Popovića.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com