SNP: Odluke Ustavnog suda nijesu švedski sto - Volim Podgoricu

SNP: Odluke Ustavnog suda nijesu švedski sto

Iskazujući zadovoljstvo zbog odluke Ustavnog suda o neustavnosti takse na gorivo, Socijalistička narodna partija naglašava da odluke tog suda, kao i svih drugih sudova, nijesu švedski sto, pa da Vlada Crne Gore bira koje će poštovati, a koje neće, već su one obavezujuće.

“U današnjoj Pobjedi je izašla informacija da je Vlada Crne Gore „spremna“ da primijeni odluku Ustavnog suda o neustavnosti uredbe o taksi na gorivo. Licemjerno je da spremnost da poštuje odluke iskazuje onaj ko je pljačkao građane. Pozivamo ministra pravde Zorana Pažina da se izjasni o tome da li se radi o zvaničnom stavu Vlade Crne Gore, odnosno da li je takav stav Vlade (ili Pobjede) u skladu sa evropskim standardima”, poručuju iz SNP-a.

Kako dodaju, u zemljama koje žele da budu države vladavine prava poenta nije u tome da se izražava „spremnost“, već se podrazumijeva da se odluke sudova moraju poštovati.

“Istovremeno, pozivamo Vladu Crne Gore da u najkraćem mogućem roku odgovori na pisani zahtjev SNP-a vezano za problematiku cijene goriva.

Takođe, pozivamo Vladu Crne Gore da upozna javnost sa ukupnim iznosom akciza i PDV-a koje je prihodovao državni budžet od prometa nafte i naftinih derivata u periodu od 20. aprila do 7. oktobra ove godine” zaključuju iz SNP-a.

1 komentar

  1. Hey, very interesting article. My aunt and I have recently been searching for extensive details on this subject sort of stuff for a short time, however we didn’t until now. Do you think you can create a few youtube video clips concerning this, I do believe your web blog could well be more in depth if you ever did. In any other case, oh well. I will be viewing on this website in the near future. Email me to maintain me up-to-date. granite countertops cleveland

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com