Ubio suprugu koja ga je izdržavala jer je hrkala - Volim Podgoricu

Ubio suprugu koja ga je izdržavala jer je hrkala

Viši sud u Smederevu danas je Milisava Kojadinovića (63) osudio na 12 godina zatvora zbog ubistva nevjenčane supruge Živoslavke Paunović.

Kojadinović nikada nije radio, živio je od socijalne pomoći i praktično ga je 35 godina izdržavala nevjenčana supruga Živoslavka. Kada mu je u martu 2014. poslije svađe rekla da više neće sa njim da živi i otišla na spavanje, Kojadinović ju je kada je zaspala više puta udario sjekirom u glavu, a potom je izbo nožem. Pošto se uvjerio da je Živoslavka mrtva Kojadinović se prijavio policiji i priznao zločin.

Tužilac je djelo kvalifikovao kao teško ubistvo što je kasnije prekvalifikovano u obično ubistvo za koje je zaprijećena maksimalna kazna od 15 godina. Kojadinović je od marta 2014. do presude bio u istražnom zatvoru što mu se računa u kaznu, a po izricanju presude mu je pritvor produžen do pravosnažnosti presude.

Sudija je u obrazloženju presude rekao da je izvjesno vrijeme bilo sporno da li je Kojadinović uračunljiv jer je ubio suprugu u strahu da će ga ostaviti, ali i zbog toga što je hrkala, što ga je nerviralo.

(alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com