URNEBES u Duvanskom: Stanković člana Izvršnog odbora nazvao magarcem, Vukašinović cijepao i gađao - Volim Podgoricu

URNEBES u Duvanskom: Stanković člana Izvršnog odbora nazvao magarcem, Vukašinović cijepao i gađao

Poslovodstvo Duvanskog kombinata DKP u stečaju nije ponudilo nikakvo rješenje akuelne situacije u preduzeću u kojem je prekinuta proizvodnja, saopštili su predstavnici Novog sindikata kompanije.

Iz Novog sindikata su kazali da je danas održan sastanak sa izvršnim direktorom, Slavoljubom Vukašinovićem i menadžerom za ljudske resurse, Nebojšom Stankovićem, na kojem nije ponuđeno nikakvo rješenje situacije.

“Naprotiv, situacija se zaoštrila i kulminirala uvredama. Tražena je na uvid suma uplaćenih sredstava od inopartnera za avgust i septembar, pošto ima indicija da su ona bila više nego dovoljna da se izmire radnička potraživanja”, navodi se u saopštenju Novog sindikata.

Oni tvrde da je Vukašinović donio papir sa uplatama i odbio da pečatom i potpisom potvrdi vjerodostojnost dokumenta.

“Zatim je uzeo papir, pocijepao ga i njime gađao u pravcu predsjednika Novog sindikata, Snežane Vidaković, optužujući je i upirući prstom na nju, da su ona i članovi Izvršnog odbora odgovorni za to što nema plata”, saopštili su.

Iz Novog sindikata su podsjetili da su te plate već zarađene.

“Stvari su kulminirale kada je Stanković rekao da je on mangup i da njemu niko ništa ne može, nazvavši jednog člana Izvršnog odbora ‘magarcem’. Sve to su slušali radnici, koji su bili prisutni u hodniku ispred kancelarije izvršnog direktora”, kazali su iz Novog sindikata.

Oni su najavili da će odgovore tražiti kod nadležnih državnih institucija, kao i procesuiranje slučaja zbog uvreda i nedoličnog ponašanja.

“Ostavljamo javnosti da procijeni stepen uvažavanja u međusobnom dijalogu koji je trebalo da donese kakvo-takvo rješenje i ovako teške situacije. Takođe se postavlja pitanje – ko kontroliše ove ljude”, navodi se u saopštenju.

Iz Novog sindikata su ponovili da radnici DKP-a samo hoće da rade i da za taj rad redovno primaju zarade i doprinose, jer ih ne interesuju poslovni aranžmani ukoliko ne idu na štetu radnika.

Radnici DKP-a u stečaju, njih oko 70, početkom sedmice su ušli u upravnu zgradu fabrike, tražeći isplatu zaostalih zarada.

U Skupštini Crne Gore počele su sjednice Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine DKP-a u stečaju, na kojima se uzimaju izjave od više osoba.

Prema najnovijim podacima, poreski dug DKP-a iznosi 33,48 miliona eura. Stečaj u DKP uveden je u junu 2010. godine.

DKP je krajem 2005. podijeljen na dva preduzeća – Duvankomerc i Proizvodnju i obradu duvana. Predlog za pokretanje stečaja Privrednom sudu u Podgorici za Duvanski kombinat podnijela je Elektroprivreda 26. aprila 2010. godine, zbog duga od 99,5 hiljada eura.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com