(VIDEO i FOTO) PROKLETSTVO ILI BLAGOSLOV: Kako izgleda biti čovjek sa najvećim stopalima na svijetu - Volim Podgoricu

(VIDEO i FOTO) PROKLETSTVO ILI BLAGOSLOV: Kako izgleda biti čovjek sa najvećim stopalima na svijetu

Njemački specijalista za cipele, Džordž Vesels, je upoznao Džejsona sa Ginisovom knjigom rekorda kada je otputovao u Venecuelu, da bi napravio cipele Dežejsonu.

Dvadesetogodišnji muškarac iz Venecuele je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najvećim stopalima. Ali za Džejson Orlando Rodrigez Hernandeza, njegova ogromna stopala su ujedno i vrlina i mana, jer mu dozvoljavaju da se bavi svojim omiljenim sportom – košarkom, ali su ga i izlagala zlobnom ismijavanju i maltretiranju u tinejdžerskom dobu.

 

Foto: Reuters

 

Najmlađi od četvori djece, Džejson se razvijao najnormalnije sve dok nije napunio deset godina, kada su mu stopala krenula da rastu sa broja 38 na 46 za samo godinu dana. Njegovo desno stopalo je sada neverovatnih 40.1 centimetara, dok je lijevo 39,6 centimetara.

 

Foto: Reuters

“Kada sam napunio četrnaest godina, roditelji su morali da mi prave cipele od materijala za pantalone, koje su trajale samo dvije ili tri nedelje, tako da sam ponekad hodao bos”, rekao je Džejson iz Marakaja, “Kroz razne stvari sam morao da prođem, kada bih ugledao drugu djecu i zamišljao da i ja imam par normalnih cipela. Pretrpeo sam puno diskriminacije u školi. Ostala djeca su me vrijeđala i tukla. Dolazio sam kući traumatizovan. Volio sam da učim, još uvek volim, ali kad god sam ušao u učionicu želio sam da i moja majka ostane sa mnom, jer sam znao da će me za vrijeme odmora tretirati kao igračku”, završio je Džejson.

 

Foto: ReutersFoto: Reuters

 

Džejsonova majka, Amalia de Rodrigez je rekla da su ga poslali na skeniranje i da su tada shvatili da Džejson ima preaktivnu hipofizu. To znači da je odrastao mnogo brže nego normalna djeca. On je takođe veoma visok, oko 2,2 metra.

 

Foto: Reuters

 

Njegovi roditelji su bili primorani da potraže ljekarsku pomoć za Džejsona, kada je počeo da pati od jakih migrena i bolova u zglobovima u desetoj godini života.

 

Foto: Reuters

Prethodni rekorder sa najvećim stopalima je bio turski farmer Sultan Kosen, sa veličinom od 36,5 centimetara. Nimalo nije čudno je to što je Kosen zvanično najviši čovjek na svijetu sa 2,51 metra. Nemački specijalista za cipele, Džordž Vesels, je upoznao Džejsona sa Ginisovom knjigom rekorda kada je otputovao u Marakaj, na zapadu Venecuele, kako bi napravio cipele Dežejsonu. Džejson sada želi da se vrati studiranju, pošto je porazio siledžije, da nauči da kuva i da pomogne ljudima koji pate od depresije.

https://www.youtube.com/watch?v=OPVGYxlSWNQ

8 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com