Vladi stanovi za pet miliona duga - Volim Podgoricu

Vladi stanovi za pet miliona duga

Univerzitet Crne Gore (UCG) ustupiće Vladi stanove u zamjenu za izmirenje duga od pet miliona eura po raznim osnovima.

Stanove koje dobije od UCG Vlada namjerava da dodijelili funkcionerima i zaposlenim u javnoj upravi.

U Informaciji o nedostajućim sredstvima i raspoloživim stanovima UCG za 2015. godinu koji je juče prihvatila Vlada, navodi se da UCG nedostaje više od 4,96 miliona eura za poreze i doprinose, struju, vodu i obaveze prema dobavljačima i zaposlenima.

“Upravni odbor UCG je usvojio predlog rektora da Vladi proslijedi Informaciju o nedostajućim sredstvima, pregled raspoloživih stanova u vlasništvu UCG, poslovno- stambeni objekat ‘Unistan II’ u Podgorici, kao i ponuda za razmatranje moguće kompenzacije stanova za saniranje evidentne finansijske krize na UCG, a u sklopu započetih pregovora u Ministarstvu finansija oko saniranja dugovanja UCG”, piše u informaciji.

Stanovi bi, kako se navodi, bili ustupljeni Komisiji za rješavanje stambenih pitanja Vlade.

Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa UCG i Minitarstvom finansija, kako se navodi u obrazloženju, predložilo je Vladi da prihvati Informaciju.

Popović će godinu da čuva Rektorat za 12.900 eura

UCG će potrošiti oko 12.900 eura za obezbjeđenje zgrade Rektorata za period od godinu dana.

U Ugovoru koji su potpisali rektorka Radmila Vojvodić i direktor firme “Vector Sistem Security” iz Nikšića Ratko Popović precizirano je da radnici obezbjeđuju objekat i imovinu Rektorata od uništavanja, oštećenja, krađe i “drugih oblika štetnog djelovanja”, a u skladu sa Zakonom o zaštiti lica i imovine.

Ugovor podrazumijeva da jedan agent čuva zgradu radnim danima od ponoći do osam ujutru, a narednim,  praznicima i tokom kolektivnog godišnjeg odmora 24 sata neprekidno.

Precizirano je i da firma ne smiju da iznose “bilo kakve službene ili povjerljive informacije” u vezi sa Ugovorom, bez saglasnosti UCG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com