ZBOG BJEKSTVA ZINDOVIĆA: Šćekiću, Dizdareviću, Aliću i Tomiću pritvor do 30 dana - Volim Podgoricu

ZBOG BJEKSTVA ZINDOVIĆA: Šćekiću, Dizdareviću, Aliću i Tomiću pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Ivan Adamović odredio je pritvor do 30 dana načelniku zatvora u tom gradu Goranu Šćekiću i rukovodiocu Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja u bjelopoljskom zatvoru Safetu Dizdareviću, te sprovodnicima Seadu Aliću i Dušku Tomiću zbog mogućeg uticaja na svjedoke. Njima je pritvor određen zbog istrage u slučaju bjekstva osuđenika Jovice Zindovića.

Dizdarevićev advokat Drago Konatar kazao je da je pritvor određen suprotno stavu odbrane.

“Slijedi ožalbeni postupak na rješenje o pritvaranju, a pritvor je određen zbog uticaja na svjedoke”, kazao je Konatar.

I njegov kolega Drago Pantović, koji zastupa Gorana Šćekića, smatra da je neopravdano određen pritvor njegovom klijentu.

“Smatram da ne stoji takav osnov, jer se u konkretnom radi o pisanim a ne verbalnim dokazima, te stoga moj klijent nema na koga da utiče. Ovakav pritvorski osnov je neodrživ“, kazao je Pantović.

Bjelopoljska policija uhapsila je Šćekića i Dizdarevića, kao i sprovodnike Seada Alića (41) i Duška Tomića (26) zbog istrage u slučaju bjekstva osuđenika Jovice Zindovića.

“Policijsko-tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da je Goran Šćekić prekoračenjem granica svojih ovlašćenja i neobavljanja svojih službenih dužnosti, kao načelnika Zatvora Bijelo Polje, omogućio bjekstvo osuđeniku Jovici Zindoviću, tako što mu je odobrio posjetu teško bolesnom članu uže porodice, 7. oktobra 2015. godine u Mojkovcu. Šef sprovodničke službe i službenici ovog zatvora, Safet Dizdarević, Sead Alić i Dušan Tomić, sumnjiče se da su kao službena lica omogućili Zindoviću bjekstvo dok je bio u posjeti pordici”, saopšteno je iz ranije Uprave policije.

Za Zindovićem je 7. oktobra raspisana i međunarodna potjernica.

Pljevljak Jovica Zindović osuđen je u Višem sudu u Bijelom Polju na 15 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva sugrađanina Luke Popovića.

2 komentara

  1. Each and every time I visit this web site there’s a new challenge and improved for me to learn from. Haha I’ve experienced your source code several times to understand how you’re doing some things to wear them my site. Thanks! I’m able to coach you on about approaches to easy.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com