DF: BRUTALNO SU NAS NAPALI, Đukanović je Crnu Goru doveo na ivicu građanskog rata! - Volim Podgoricu

DF: BRUTALNO SU NAS NAPALI, Đukanović je Crnu Goru doveo na ivicu građanskog rata!

Iz Demokratskog fronta je saopšteno da Predsjedništvo razmatra sve raspoložive opcije primjerenog odgovora nakon što je specijalna policija rano jutros prekinula protest u centru Podogorice.
„Jutros u 5.45 časova hiljadu pripadnika Posebne jedinice policije, SAJ-a i redovnih policijskih snaga dovedenih iz cijele Crne Gore brutalno je napalo i rasturilo mirne, demokratske i građanske proteste koji već 20 dana traju u Slobodnoj zoni ispred Skupštine Crne Gore“, navodi se u saopštenju DF-a.

Dodaju da je tek na samom kraju brutalne policijske intervencije, koju je obilježila bahatost komandnog policijskog kadra, operativni rukovodilac akcije obavijestio prisutne učesnike protesta da je mirni, građanski, nenasilni protest zabranjen po Odluci MUP-a.

„Fizički otpor poslanika DF-a – koji je tome prethodio, i čiji je cilj bio da nenasilnim otporom spriječe uklanjanje objekata sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog – izazvao je perfidnu i očito dugo planiranu reakciju Policije, u kojoj su brutalno napadnuti oni demonstranti koji su tokom minulih 20 dana bili prepoznati kao žustri zagovornici protesta. Ovim brutalnim policijskim nasiljem nad mirnim i nenasilnim, građanskim protestima većinske Crne Gore, režim Mila Đukanovića je po nalogu i izboru upravo Mila Đukanovića odlučio da uđe u posljednju, nasilnu fazu odbrane sopstvenog diktatorskog vladanja“, piše u saopštenju DF-a.

Predsjedništvo DF-a, kako ističu, razmatra sve raspoložive opcije primjerenog odgovora na režimsku policijsku brutalnost, koja je u ranim jutarnjim časovima primijenjena nad mirnim i nenasilnim demonstrantima.

„Brutalnim policijskim nasiljem Milo Đukanović je Crnu Goru doveo na samu ivicu građanskog rata, i jasno poslao poruku da je spreman da svim sredstvima brani svoju diktatorsku vlast. Predsjedništvo DF-a se jednoglasno opredijelilo za otpor koji je primjeren ovom nasilju, koje je režim jutros demonstrirao prema mirnim i nenasilnim demonstracijama.Zbog vanrednog stanja u zemlji Predjedništvo DF je u stalnom zasijedanju“, zaključuje se u saopštenju Fronta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com