RAZBIJANJE PROTESTA: Vesna Savić: Nisu mi dali da čujem sina! Pretučen Gojko Raičević - Volim Podgoricu

RAZBIJANJE PROTESTA: Vesna Savić: Nisu mi dali da čujem sina! Pretučen Gojko Raičević

Vesna Savić, majka naka Veselina Savića (22) koji je jutros uhapšen prilikom policijske akcije “razbijanja” protesta ispred crnogorske Skupštine kaže za portal “Volim Podgoricu” da joj nije dozvoljeno da čuje sina sve dok, negde oko poden, nije urgirala Evropska komisija.

Grupa Alternativa, čiji je Savić član. čekala je jutros ispred zgrad Evropske komisije kako bi zatražili pomoć od evropskih prtedstavnika.

-Primila nas je jedna gospođa koja je potom alarmirala organizacije za ljudksa prava i tek posle toga sam uspela da se čujem sa sinom. On je izuzetan mladić, sportista, model, a ono što se jutros dešavalo je skandalozno, kaže Savić. Po njenim rečima, danima se “šuškalo” da policija sprema akciju čim “ode Stoltenberg”.

-To se pričalo po ulici, po kombijima, svi su to znali, kaže ona.

Evropska komsija je, kako kaže Vesko Pejak, iz grupe Alternativa zatražila informacxije o uhapšenima koji su privedeni sudiji za prekršaje.

Urednik portala IN4S Gojko Raičević, brutalno je pretučen i završio je u Urgentnom centru, nakon što je uhapšen tokom akcije razbijanja protesta ispred Skupštine Crne Gore, javljau Vijesti.

Raičevića je prvo policija ometala u snimanju protesta, a uhapšen je nakon što je odbio da se skloni sa mjesta događaja tokom hapšenja poslanika Slavena Radunovića.

Kako je portalu Vijesti kazao predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske Vladimir Božović, Raičević je pretučen u policijskoj marici. Božović je dodao da je Raičević od udaraca povraćao i potom izgubio svijest, pa je onda prebačen u Urgentni centar.

Suzana Raičevića je “Vijestima” kazala da su policajci tukli njenog supruga po tijelu, da nema vidljivih povreda na licu, da je bio na snimanju. Nije joj dozvoljeno da razgovara sa njim, već je čula samo njegov razgovor sa ljekarom.

Ona je potvrdila je Raičević povraćao i da je trenutno na infuziji, ali da njoj nije dozvoljeno da uđe u sobu koju obezbjeđuju četiri policajca. “Uspio je samo da mi kaže: udarali su me mučki”, kazala je Suzana Raičević.

Iz portala IN4S su kazali “Vijestima” da je portal oboren neposredno prije početka policijske akcije razbijanja protesta. Portalu se otežano pristupa tokom jutra.

Tjerali novinare

Novinarima je jutros bio zabranjen pristup ispred Skupštine Crne Gore, kao i dijelu Ulice Slobode gdje se nalazi Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) gdje je postavljen kordon policije.

Protest DF, razbijanje
Foto Zoran Đurić

Novinaru “Vijesti” naoružani policajac je prišao kod zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva i ne traživši mu legitimaciju, kolegi policajcu rekao “Ukloni ovoga, neka se makne s ulice”.

Nakon toga novinar “Vijesti” se okrenuo ka njemu da ga slika, a od policajaca je neko doviknuo “Nemoj ga slikat, puknuće ti aparat”.

Nijedna ulica nije blokirana i saobraćaj se u cijelom gradu odvija normalno.

 

VIDEO: Policija prekinula protest, uhapšeni Radunović i Bojović, Knežević povrijeđen

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com