REAGOVANJA: Sramna akcija partijske policije, režimu je kraj - Volim Podgoricu

REAGOVANJA: Sramna akcija partijske policije, režimu je kraj

“Sramna i nasilna akcija režima je do kraja ogolila sraman i nasilan način njihovog vladanja. Bulevar Svetog Petra Cetinjskog je slobodan, kažu režimski mediji, ali ne kažu da je osramoćena Crna Gora, da su prebijani i hapšeni poslanici, da je mirne protestante u cik zore, na prepad, kukavicki napala grupa naoružanih i u policiju maskiranih DPS vojnika”, saoštili su samostalni poslanici Mladen Bojanić i Obrad Gojković.

“To nije bila narodna policija, svakome je jasno, već probrana partijska policija, najžešći DPS kerberi.

Nema više Skupstine čije poslanike biju i hapse. Ne postoji. Ubijena je jutros ispred sopstvene zgrade. Ubice su poznate, i mora ih stići zaslužena kazna.

Odgovor mora biti miran, ali i žestok. Svakim danom snažniji. Na to tiranija nema odgovor. Kraj ove sramne vlasti je vrlo blizu, i zato se tako plaši svog naroda. Kolegama poslanicima i svim povrijedjenim mirnim protestantima želimo brz oporavak. Bili smo i ostajemo sa vama”, zaključili su poslanici.

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija osudio je jutrošnje nasilno razbijanje protesta koje je organizovao Demokratski front.

Iako iz URA-e ne smatraju da su takvi protesti u ovom trenutku bili dobar odgovor na tešku političku i ekonomsko-socijalnu krizu u zemlji i da su doprinijeli afirmaciji opozicije, oni su bili mirni.

“Stoga je upotreba sile bila nepotrebna, a odluka vrha vlasti da je primijeni izaziva zabrinutost. Prilikom nenajavljenog razbijanja skupa DF novinarima je zabranjen pristup mjestu događaja, dok je jedan novinar uhapšen i, prema tvrdnjama organizatora, pretučen. To je nedopustivo ugrožavanje slobode medija u zemlji čija se vlast deklarativno zalaže za evropske i evro-atlantske vrijednosti”, smatraju u URA-i. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com