DNP protiv Konjevića i Janjuševića podnose krivične prijave za pokušaj ubistva - Volim Podgoricu

DNP protiv Konjevića i Janjuševića podnose krivične prijave za pokušaj ubistva

Pokušaj da se protivzakonito, neustavno i brutalno ponašanje policije na razbijanju mirnih i nenasilnih demokratskih protesta prikaže kao minimalno od strane ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, predstavlja dovoljan povod da Konjević podnese neopozivu ostavku, ocijenili su u Demokratskoj narodnoj partiji.

“Argument više za podnošenje ostavke je što je čak i zamjenik direktora policije Nikola Janjušević lično predvodio pokušaj ubistva Dušana Kneževića, vozača DNP-a, pri čemu ga je brutalno i kukavički istovremeno tuklo više policajaca”, kazali su u DNP-u.

Poručuju da će protiv Konjevića i Janjuševića podnijeti i krivične prijave za pokušaj ubistva.

“Ovo tim prije što postoje i konkretni video-snimci, koje Uprava policije posjeduje, pa je pozivamo da ih objavi. A ako ne želi, mi ćemo ih dostaviti zajedno s izjavama očevidaca. Pošto ministar Konjević tvrdi da je predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću samo sasut sprej u oči, ako ne želi da pregleda snimke Uprave policije, šaljemo mu fotografiju neuniformisanog lica, koje je, dok je policija okruživala Kneževića, udarilo predsjednika DNP-a i poslanika. I za ovaj napad postoji snimak u Upravi policije. Konjevića upućujemo i da pročita Zapisnik s informativnog razgovora s Milanom Kneževićem, koji je danas obavljen u Centru bezbjednosti, i da pogleda medicinsku dokumentaciju Dušana i Milana Kneževića, urađenu u KBC-u”, poručuju u DNP-u.

U ovoj partiji nemaju dilemu da je organizaciju i ovog napada koordinirao Nikola Janjušević, kadar SDP-a.

“A pošto je ministar Konjević danas proklamovao da se mogu gaziti zakoni i Ustav ove zemlje, i da je sasvim prihvatljivo prebijati mirne demonstrante, među kojima su i poslanici, šaljemo mu poruku da ni on, niti bilo ko od njegovih podređenih, neće biti zaštićeni od odgovornosti, koju imaju za nasilno razbijanje mirnih demonstracija”, kazali su u DNP-u.

Tvrde da Konjević pokušava pobjeći od sopstvene odgovornosti, kao i činjenice da je Crna Gora najmračnija evropska destinacija totalitarnog režimskog ponašanja.

“Policija je privela poslanika DNP-a Vladislava Bojovića, i odbornika DNP-a u Skupštini Glavnog grada, Dragutina Klikovca, čime je samo nastavljen teror nad funkcionerima i članovima DNP-a i Demokratskog fronta. Ali će DNP, kao konstituent DF-a, još energičnije nastaviti da se mirnim putem bori protiv diktature Đukanovića kojem poslušnički asistira njegov ministar Konjević”, zaključuju u DNP-u

3 komentara

  1. Good story and a pleasant summation of the problem. My only problem with the analysis is given that much of the population joined the chorus of deregulatory mythology, given vested interest is inclined toward perpetuation of the current system and given a lack of a popular cheerleader for your arguments, I’m not seeing much in the way of change.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com