Home / NOVOSTI / Društvo / EVO ŠTA SU PRIČALI PROTESTANTI: Alo, brate, čekamo da krenu na nas ali JOŠ NIŠTA!

EVO ŠTA SU PRIČALI PROTESTANTI: Alo, brate, čekamo da krenu na nas ali JOŠ NIŠTA!

-Sram vas bilo, bitange jedne, imate li đecu?! Nemate jer ste moje dijete tukli, stidite se!,vikala je gospođa koja je nosila crnogorsku zastavu policajcima ispred crnogorske Skupštine. Kolona od nekoliko hiljada ljudi je, prolazeći pored zgrade crnogorske Skupštine i Predsjedništva skandirala “kerovi, kerovi, kerovi!”.

Mladić u sivom duksu je dobacivoa:  Ajmo, junaci” Udrite ako smijete!  Drugi je, okuražen, i dobro raspoložen, prišao ogradi i isplazio jezik, stavio palčeve na uši i mahao prstićima put do zuba naoružanih policajaca računajući da će i to iznervirati, a onda se uhvatio za ono čime se Crnogorci diče i junače, dok ga drug nije odvukao.

protestija

– Nemojte ih, ljudi, to su naša djeca, vikao je čikica sa kačketom. – Momci, ajte s nama, znam ja, teže je vama nego nama! Mi smo slobodni i šetamo, a vi ste tu zakovani! Nijeste vi kerovi, vi ste naši!

-Eno ga Milo! Eno ga Milo! Milo lopove! Milo lopove!, počela je da talasa gomila. Kakav Milo? Milo je odletio! Kolona je prolazila pored bilborda sa kojeg nasmijani Đukanović poručuje: NATO i tačka!

-Alo, brate! Evo me šetam! Viđi, masa je naroda, eo čekamo da nas napadnu, još ništa! Ne ćastimi, vjeruj mi!, prenosio je nekome telefonom atmosferu visoki momak od dvadesetak godina.

– Super nam je ova šetnja, trebali bi svako veče ovako, Dobro je za zdravlje, za fizičko i duhovno, komentariše čikica od nekih sedam decenija. Sa njim još dvojica, zajedno imaju dva vijeka, klimaju glavama i mašu štapovima.

protestija2

-Lopužama je došao kraj,  kraj, kraj!, pjeva stariji gospodin.

Gomila se talasa ispred zgrade MUP-a “ostavke, ostavke, ostavke”.

Diktiram telefonom izvještaj, mala me gleda, i smije mi se lijepa ka lutka! Gleda, smije se, a ja diktiram! Ne mogu da prekinem. Mala čekaj, dok završim pokazujem rukom. Ona me tamo, s druge strane žice, zapitkuje, malo slovo, veliko slovo, tačka…

-Slušaj, kasnije! I okrenem se oko sebe, nema je! Nema je! Je li bila stvarna?!

Mandić je poručio Milu: Ostavka ili će sva Crna Gora u subotu šetati!

“Pobjeda, pobjeda, pobjeda!”

 

R.V.

 

 

One comment

  1. Pusti ove proteste, no da se javi ova mala sto je lijepa kao lutka autoru teksta, da bude da se nesto lijepo desilo veceras, a ne da je opet haos nastao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com