KONJEVIĆ: Ako smo prekšili zakon, podnijeću ostavku - Volim Podgoricu

KONJEVIĆ: Ako smo prekšili zakon, podnijeću ostavku

Tokom razbijanja protesta u subotu ujutru ispred Parlamenta policija je koristila minimalna ovlašćenja, saopštio je ministar Raško Konjević. Tvrdi da nije prekršen Zakon ni u slučaju privođenja poslanika Slavena Radunovića i Vladislava Bojovića, koji uživaju poslanički imunitet. Poručuje i da je spreman da podnese ostavku, ukoliko se utvrdi da je prekršio Zakon ijednim postupkom.

Ministar je kazao da ga je sinoć obavjestio šef unutrašnje kontrole, nakon detaljno pregledanog rasploživog materijala, da su prilikom prekida protesta ispred Parlamneta korišćena policijska ovlašćenja u skladu sa Zakonom.

“Ono što je bilo u mojoj direktnoj nadležnosti jeste da se preko unutrašnje kontrole informišem oko toga, što sam i uradio. Mislim da je policijska aktivnost, koja se desila juče ujutro, sprovedena uz minimalnu upotrebu ovlašćenja, u smislu fizičke snage i sredstava”, kazao je Konjević u emisiji “Živa istina”.

Jasan je ministar-Zakon treba da važi jednako za sve i to naglašava u ovakvim situacijama treba ponoviti.

A zbog čega su, konkretno, privedeni poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović. Konjević najprije podvlači da je u ovom slučaju, budući da poslanici uživaju imunitiet važno napraviti jasnu razliku između pojmova privedeni u uhapšeni.

“Poslanički imunitet ne znači da neko može da se ponaša na nezakonit način, da krši Zakon o javnom okupljanju  ili bilo koji drugi zakon” istakao je Konjević.

Tokom policijske akcije, kako je saopštio u subotu ujutro bilo je angažovano preko 250 policajaca, dok je demonstanata bilo oko 40. Povrijeđeno je oko 20 policacaja i niko, primjećuje ministar, ne govori o tome -da je strogo u Krivičnom zakonuku zabranjen napad ili ometanje policijskog službenika tokom obavljanja svoje dužnosti-to je, podsjeća ministar, krivično djelo.

Objašnjava i šta se tačno desilo sa poslanikom Milanom Kneževićem, pa je bila neophodna njegova hospitalizacija.

“Poslanik Knežević je, što se vidi na snimcima više puta, pokušao da udari službenika, u svakom slučaju nije poštovao ono što su bili nalozi policijskog službenika, prema mojim informacijama prema Kneževiću iskoriščen je sprej i mislim da nije bilo nikakvih sredstava prinude”, kazao je Konjević.

SDP, kao ni ostale članice vladajuće koalicije nijesu komentarisale jučerašnju akciju policije.

To Konjević nije želio posebno da komentariše. Izdavaja, međutim izjavu lidera SNP-a Srđana Milića, koji je akciju policije nazvao brutalnim napadom organizovane krimnalne grupe obućene u policijske uniforme. Takva izdvaja je za Konjevića, kako kaže -sramna.

Demokate su juče pozvale Konjevića da podnese ostavku.

“Ako se utvrdi da sam bilo kojom odlukom, postupkom prekršio Zakon, ja sam spreman da to uradim, znam da su na to spremni i direktor Uprave policije i njegovi pomoćnici”. kazao je Konjević.

1 komentar

  1. There are a handful of intriguing points in time in this post but I do not know if they all center to heart. There may be some validity but I’m going to take hold opinion until I explore it further. Very good post , thanks therefore we want much more! Included with FeedBurner also

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com