UPRAVA POLICIJE: Jedan policajac teško povrijeđen u sukobu sa demonstrantima - Volim Podgoricu

UPRAVA POLICIJE: Jedan policajac teško povrijeđen u sukobu sa demonstrantima

Tokom večerašnjeg nenajavljenog okupljanja pristalica Demokratskog fronta u Podgorici jedan policijski starješina je teže, a pet policajaca lakše povrijeđeno, saopštili su iz Uprave policije i naglasili da policija nije koristila sredstva prinude.

„Učesnici nenajavljenog javnog okupljanja u Podgorici, u organizaciji Demokratskog fronta, večeras su na više lokacija policajce gađali kamenicama,  zapaljenim bakljama, flašama i metalnim i drugim predmetima, a pokušali su i da na više mjesta probiju policijski kordon i zaštinu ogradu kod objekta Skupštine. Iako su se za to stekli zakonski uslovi, policija ni u jednom od ovih slučajeva nije upotrijebila sredstva prinude“, naglasili su u UP.

„Jednom učesniku okupljanja je pozlilo nakon što je pogođen iz mase, navjerovatnije kamenicom, a koja je bila namijenjena policijskim službenicima. Njemu su policijski službenici pružili prvu pomoć i obezbijedili mu transport do medicinske ustanove gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede“, istakli su u UP.

Naglasili su da su se učesnici nenajavljenog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta okupili na Trgu Republike oko 19 časova i nakon izvjesnog vremena su krenuli ka zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova. Na uglu ulica Slobode i Karađorđeve zasuli su kamenicama policajce koji nijesu upotrijebili sredstva prinude, iako su se za to stekli zakonski uslovi.

„Potom su te osobe blokirale saobraćaj u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na potezu od ugla ulIca Slobode i Kralja Nikole do ugla sa ulicama Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića. Učesnici ovog skupa su došli do zgrade MUP-a, gdje su se zadržali desetak minuta a zatim su krenuli nazad. U blizini zgrade MUP-a je tom prilikom oštećeno nekoliko vozila. U povratku su kamenovali prostorije Demokratske partije socijalista i polomili nekoliko stakala na ovom objektu. Po dolasku do ugla Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Bulevara Stanka Dragojevića ponovo su zasuli kamenicama policijski kordon i policijske službenike gađali zapaljenim bakljama, flašama i drugim predmetima. Policija ni ovog puta, iako su za to postojali zakonski uslovi, nisu ka ovim licima upotrijebili sredstva prinude“, kazali su u UP.

Tokom prolaska Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i dolaska do raskrsnice sa Njegoševom ulicom, nekoliko osoba je ponovo zasulo kamenicama policajce i gađala ih zapaljenim bakljama i drugim predmetima iz pravca zgrade Ustavnog suda.

„Povrede je tom prilikom zadobio policijski starješina kojem je potom medicinska pomoć ukazana u Urgentnom bloku Kliničkog centra gdje je konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede. U jednom momentu došlo je do naleta mase na zaštitnu ogradu i policijske službenike kod Skupštine. Policijski službenici ni ovom prilikom, iako su se za to stekli zakonski uslovi, nijesu upotrijebili sredstva prinude već su krajnje fleksibilnim i tolerantnim pristupom uspjeli da ih usmjere ka Trgu Republike. Tom prilikom je jednoj osobi iz mase pozlilo i izgubio je svijest, nakon što je pogođen navjerovatnije kamenciom namijenjenom policijskim službenicima. On je potom prebačen preko zaštitne ograde radi pružanja prve pomoći koju su mu ukazali policijski službenici a koji su mu zatim i obezbijedili transport do Urgentnog bloka KCCG“, tvrde u policiji.

Prilikom ovih incidenata osim policijskog starješine koji je teže povrijeđen, još pet policijskih službenika je zadobilo lakše tjelesne povrede.

„Prema informacijama kojima raspolažemo sa terena, a koje provjeravamo, učesnici ovog okupljanja nanijeli su štetu i na još jednom broju objekata i vozila u gradskom jezgru.  Policijski službenici u užem i širem gradskom jezgru, nakon razilaska ovih lica, održavaju stabilan javni red i mir“, zaključuje se u saopštenju UP.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com