ZZZCG odobrio 18 kredita vrijednih 105.000 eura - Volim Podgoricu

ZZZCG odobrio 18 kredita vrijednih 105.000 eura

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore ZZZCG odobrio je u prvoj polovini godine 18 kredita vrijednih 105.000 eura, čijom realizacijom je omogućeno otvaranje 21 novog radnog mjesta.

„Od tog broja, 17 kredita je dodijeljeno nezaposlenim osobama, a jedan kredit preduzeću“, navodi se u Izještaju o radu Zavoda za prvih šest mjeseci ove godine.

U navedenom periodu četiri kredita su dodijeljena ženama, prenosi MINA-business.

Posmatrano prema starosnim grupama, kako su kazali iz ZZZCG, dva kredita dodijeljena su osobama do 25 godina života, od 25 do 50 godina života 13 kredita, dok su dva kredita dodijeljena dugoročno nezaposlenim osobama.

„Najveći broj kredita je usmjeren u razvoj preduzetništva na sjeveru Crne Gore, deset kredita, ili 55,56 odsto od ukupnog broja odobrenih, u vrijednosti od 50.000 eura“, rekli su iz Zavoda.

Posmatrano po opštinama, najveći broj kredita je odobren u Beranama i Podgorici, po četiri, i u Baru tri kredita.

„Krediti su odobravani za projekte iz svih djelatnosti, u skladu sa planiranim regionalnim razvojem. Najviše odobrenih kredita je iz oblasti poljoprivrede i ribarstva, deset, i zanatstva i ličnih usluga, tri kredita“, navodi se u izvještaju.

Iz Zavoda su precizirali da su u periodu od januara do kraja juna podnijeta 24 zahtjeva za dodjelu kredita, ukupne vrijednosti 135.000 eura, čijom realizacijom bi se otvorilo 27 novih radnih mjesta.

„Od tog broja, osam zahtjeva podnijele su nezaposlene žene. Vrijednost njihovih projekata je 40.000 eura, čijom realizacijom je planirano otvaranje osam novih radnih mjesta“, piše u izvještaju.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com