BEOGRAD: Održan protest podrške demonstracijama u Podgorici - Volim Podgoricu

BEOGRAD: Održan protest podrške demonstracijama u Podgorici

Oko 100 ljudi okupilo se ispred ambasade Crne Gore u Beogradu na protestu protiv nasilja policije nad demonstrantima u Podgorici.

Okupljeni su nosili transparente “Dio smo revolucije”, “Milo, izrode” i “Sloboda srpskoj Sparti” i uzvikivali “Gotov je” i “Milo, lopove”.

U ime okupljenih, protestnu notu i peticiju podrške protestu “Sloboda traži ljude” predali su bvši lider Dveri Vladimir Glišić i analitičar Đorđe Vukadinović.

Peticiju je potpisala i predsjednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić koja je prisustvovala protestu.

Glišić je rekao da oni moraju da predaju protestnu notu jer Vlada Srbije prećutno podržava vlast Mila Đukanovića.

Vukadinović je naveo da Crna Gora ne može biti slobodna dok se ne oslobodi Srbija i istakao da građani Srbije treba da podrže i da se ugledaju na one koji protestuju u Crnoj Gori tražeći ljudska prava i slobodne izbore.

U Podgorici je sinoć održan protest pristalica opozicije, koje je predvodio Demokratski front. Nekolicina demonstranata su kamenjem, bakljama i suzavcem u spreju gađali policiju ispred zgrade parlamenta Crne Gore.

Bačen je i suzavac, a redari organizatora protesta su nastojali da smire demonstrante i spriječavali ih da dođu u direktan kontakt sa policijom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com