Devojčica iz Novog Sada (14) pala sa petog sprata, teško povrijedila glavu i kičmu - Volim Podgoricu

Devojčica iz Novog Sada (14) pala sa petog sprata, teško povrijedila glavu i kičmu

Devojčica M. L. (14) pala je danas sa petog sprata napuštene zgrade Radničkog univerziteta u Novom Sadu.

Mladi se sve češće penju na nedovršeni objekat: Zgrada sa koje devojčica pala.

Očevicu koji ju je našao kako leži na ulici rekla je da je sama pala igrajući se gore sa drugarima. Ona je hitno odvezena u Dječju bolnicu sa teškim povredama glave i kičme.

– Djevojčica ima povrede glave i donjeg dijela kičmenog stuba, te posjekotine oko koljena. I dalje je vitalno ugrožena i nalazi se u šok sobi. Došla je u bolnicu u svjesnom stanju, ali povrede glave su uvijek opasne i neizvjesne. Sjutra će joj biti operisana kičma – izjavili su u Dječjoj bolnici.

Inače, penjanje na konstrukciju oronule zgrade Radničkog postalo je stvar prestiža među mlađim Novosađanima.

Mirko Karakaš, direktor Novosadskog otvorenog univerziteta koji ima pravo korišćenja ove zgrade sa 13 spratova, ne zna kako više da spriječi ljude da se penju na ovaj improvizovani „vidikovac“. Sem što je gore opasno i neobezbeđeno, postalo je opasno i dolje, jer vandali gađaju prolaznike i bacaju stvari sa vrha.

– To je sada već postalo suludo. Svaki dan se neko penje gore, nekad bude i po 20 ljudi. Bacali su i blokove. Noću prave žurke, a policija i inspekcija pišu prijave, ali to ne daje nikakve rezultate. Čak su i turističke agencije tamo nelegalno vodale građane – izjavio je ranije Karakaš.

(blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com