Juventas i Queer of Montenegro osudili napade na novinare, građane, partije, policajce… - Volim Podgoricu

Juventas i Queer of Montenegro osudili napade na novinare, građane, partije, policajce…

Nevladine organizacije Juventas i Queer Montenegro najoštrije su osudile napade na novinare i redakcije medijskih kuća, prijetnje smrću, kao i napade na policijske službenike i prostorije političkih partija. Zahtijevaju od državnih organa adekvatne, nepristrasne i profesionalne mjere i radnje kako bi bile utvrđene ispravne činjenice o kršenju zakona.

“Nedopustivo i neprihvatljivo je da se nezadovoljstvo uređivačkom politikom i medijskim izvještavanjem bilo koje medijske kuće ispoljavati nasiljem i nedozvoljenim radnjama. Sloboda i bezbjednost novinara i medijskih kuća mora biti neupitna”, saopšteno je iz tih NVO.

U tim organizacijama ističu da se nezadovoljstvo radom bilo koje političke partije ne smije ispoljavati nasilnim putem, već da se diskusija o tome mora voditi na civilizovan, demokratski način i unutar institucija sistema.

Takođe, u Juventasu u Queer Montenegru osuđuju i napade na policijske službenike prilikom njihovog vršenja dužnosti, ali i zahtijevaju adekvatnu i hitnu istragu svakog slučaja prekoračenja ovlaštenja policijskih službenika protiv učesnika demonstracija.Email

1 komentar

  1. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com