PODGORICA: Presuda Marku Raduloviću u utorak: Šundić se više ne boji - Volim Podgoricu

PODGORICA: Presuda Marku Raduloviću u utorak: Šundić se više ne boji

Srđan Šundić tražio je od suda da oslobodi džudistu Marka Radulovića optužbi da mu je ugrozio sigurnost, jer se, kako je rekao, ne osjeća ugroženo i želi da ostanu u prijateljskim i dobrim komšijskim odnosima.

On je to rekao na suđenju Raduloviću, koje je danas započeto i završeno u podgoričkom Osnovnom sudu.

Sutkinja Nada Rabrenović izreći će presudu sjutra.

Tužilaštvo tereti Radulovića da je, 15.septembra, u svom lokalu u Bloku 9, prijetio Šundiću da će mu zapaliti kuću i pobiti porodicu.

Ukoliko se dokaže krivica, Raduloviću prijeti od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Šundić je na suđenju objasnio da mu se porodica Radulović, s kojima su preko 50 godina u prijateljskim odnosima, izvinila zbog Markovog ponašanja, uvjeravajući ga da je on to rekao u afektu, te da ne namjerava da ispuni prijetnje koje mu je te večeri uputio.

“Ne pridružujem se krivičnom gonjenju, tražim da se oslobodi, mi živimo sto metara jedni od drugih, treba da se mirimo, a ne da ulazimo u dublje sukobe, kako bi nam se djeca podizala zajedno u miru i slozi”, istakao je Šundić.

Sutkinja ga je podsjetila da je kod tužioca, između ostalog, rekao da se boji za bezbjednost svoje porodice, jer mu je Radulović te večeri rekao da će sve Šundiće da pokolje, pobije i zapali, te da zna da je u stanju da učini tako nešto, jer ima oko sebe mafijaše, bitange i narkomane, koji će sve za njega uraditi.

Šundić je pojasnio da je Raduloviću tada neko napunio glavu da mu je on prijetio da će mu baciti bombu, da je zbog tih neistina Radulović tako reagovao, te da je sada siguran da tako nešto neće učiniti.

Radulović je, međutim, i na suđenju i kod tužioca, tvrdio da mu uopšte nije prijetio te večeri, te da nije imao nikakav kontakt s Šundićem.

Radulović je sredinom septembra, neposredno prije ovog događaja, izašao iz pritvora, nakon što je sud prihvatio jemstvo na kuću od skoro pola miliona eura.
On je tada prvostepenom presudom osuđen na osam mjeseci zatvora i 3.000 eura novčane kazne za zelenaštvo.

Advokati traže ukidanje pritvora

Advokati Božo Milonjić i Zoran Piperović, branioci Radulovića tražili su od sutkinje da mu ukine pritvor, jer kako smatraju, nakon izjave Šundića, ne postoji razlog da on bude u pritvoru.

Oni su tražili i da on bude oslobođen optužbi, jer ne može biti osuđen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, kada i sam oštećeni tvrdi da se ne osjeća ugroženo.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com