Radnici Boksita “spustili loptu”: Čekaju sastanak sa Pejovićem - Volim Podgoricu

Radnici Boksita “spustili loptu”: Čekaju sastanak sa Pejovićem

Radnici nikšićkih Boksita nadaju se da će ih biznismen Veselin Pejović, kada i zvanično preuzme rukovođenje Rudnikom, zadržati na radnim mjestima.

Okupivši se po ko zna koji put u upravnoj zgradi preduzeća kako bi se zajednički dogovorili o daljim koracima, rudari, iako vidno nezadovoljni, odlučili su da budu strpljivi i sačekaju koje će mjere preduzeti Pejović, kada i zvanično preuzme reukovođenje Boksitima.

Predstavnici Sindikata radnika i Samostalnog sindikata veći su optimisti od radnika i nadaju se da će Pejović postupiti ispravno i ostaviti rudare na radnim mjestima.

“Radnicima smo prenijeli stavove koje smo dobili od predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića prije par dana na sastanku. Predočili smo im njegova očekivanja da će se do kraja ovoga mjeseca isplatiti novac po radničkim potraživanjima i potpisati ugovor sa Pejovićem. Kazali smo im i da je Jovanić obećao da će biti medijator našeg sastanka sa Pejovićem kada se potpise ugovor o preuzimanju Boksita“, kazao je predstavnik Samostalnog sindikata Nikola Žugić.

Radnici očekuju da će situacija biti jasnija kada sjednu za sto sa Pejovićem i konačno dobiju odgovor da li će i koliko njih biti zaposleno od novembra.

“Mi očekujemo od Pejovića da povedemo razgovore o našoj budućnosti u Rudnicma kada ih on preuzme. Kako će ti razgovori teći ostaje da se vidi. Sudija Privrednog suda je optimista povodom nastavka proizvodnje, optimista je i da će veliki broj radnika, koji su ostali u preduzeću, imati radno mjesto kod novog vlasnika. Tako da nama ostaje da sa novim vlasnikom usaglasimo detalje. Sve to očekujemo do kraja ovog ili početkom narednog mjeseca“, rekao je Žugić.

Da će situacija konačno biti povoljna po radnike očekuje i predsjednik Sindikata radnika Ilija Đilas.

“Nadam se da će biti zaposlen veći dio radnika. Mi ćemo zahtjevati da svi radnici koji su ostali budu zaposleni. Raspoloženje među radnicima je i dalje negativno jer ne znaju šta će se u narednom periodu desiti. No, bićemo istrajni i nadamo se da ćemo postići dogovor“, istako je Đilas.

Predstavnici Sindikata kazali su da će se naredni zbor radnika održati nakon sastanka sa Pejovićem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com