Sindikat Uprave policije: Policajci su časno obavljali dužnost - Volim Podgoricu

Sindikat Uprave policije: Policajci su časno obavljali dužnost

Sindikat Uprave policije najooštrije je osudio, kako su saopštili, “brutalnost pojedinaca ispoljen prema kolegama koji svo vrijeme na profesionalan i častan način obavljaju svoju dužnost”.

“Policijski službenici angažovani u vršenju policijskih poslova prilikom organizacije protesta još jednom su pokazali istrajnost, korektnost i veliku profesionalnost u toku nemilih događaja koji su se tom prilikom desili, a što pojedincima iz organizacije protesta može i treba biti primjer ponašanja. Njihov primjer ne može služiti nikome”, saopšteno je iz Sindikata Uprave policije.

Dodaju i da pojedine izjave i komentari upućeni na račun policijskih službenika kako su oni “kriminalci obučeni u policijske uniforme” su gnusna laž pojedinca koji takvim izjavama želi izazvati paniku i nemir među građane.

“Ovakvi komentari su izliv nečije nekulture i nevaspitanja. Policijski službenici su svojim časnim i veoma korektnim ponašanjem pokazali veliku prefesionalnost tim prije što danima trpe psihički i fizički napor od pojedinaca koji ne biraju način ni sredstva da ugroze njihove živote. Nemili događaji i napadi na policijske službenike koji su se predhodnih dana desili predstavljaju napad na najveću vrijednost svakog čovjeka – život i neposredno ukazuju koliko je policijski posao težak, odgovoran i opasan. Ovi napadi tim prije imaju još veću težinu jer su upereni protiv službenih lica koja brane i čuvaju živote svih građana”.

Iz Sindikata ističu da neće prihvatiti činjenicu da policijski službenici ne budu zaštićeni prilikom obavljanja svojih profesionalnih zadataka “kako od pojedinih kriminalaca i huligana tako i od političkih i drugih institucija”.

“Sindikat Uprave policije zahtijeva od tužilaštva, sudstva i drugih nadležnih državnih organa da preduzmu sve mjere u cilju rasvjetljavanja vinovnika nemilih događaja i razotkrivanja napadača na policijske službenike čime će cijeloj javnosti jasno staviti do znanja da policijski službenik mora imati punu zaštitu u slučajevima kada mu je ugrožena bezbjednost i život jer se napad na policajca mora smatrati napadom na državu i mora biti najoštrije sankcionisan”, saopšteno je iz Sindijata Uprave policije.

Od tužilaštva iz Sindikata Uprave policije, traže da se prema vinovnicima napada na policijske službenike odnose ništa manje a ni više nego kada bi u pitanju bio napad na predstavnike tužilaštva.

“U tom kontektu izražavamo nezadovoljstvo činjenicom da je odbornik Glavnog grada koji je upravljajući vozilom probio postavljenu policijsku patrolu i policijski kordon, čime je ugrozio živote učesnika javnog okupljanja i doveo u neposrednu opasnost živote službenika policije i nadležnih službi Glavnog grada, nakon saslušanja u tužilaštvu pušten da se brani sa slobode. Dani koji su pred nama pokazaće da li ovo društvo u kojem živimo cijeni i poštuje nesebičan trud i požrtvovanost policijskih službenika koju ispoljava u cilju zaštite kako građana tako i njihove imovine”, navodi se u saopštenju.

Sindikat Uprave policije se zahvalio građanima koji su “u svemu ovome pokazali odgovornost i humanost”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com