Socijaldemokrate: Konjević i Krivokapić da sjutra napuste Vladu - Volim Podgoricu

Socijaldemokrate: Konjević i Krivokapić da sjutra napuste Vladu

Socijaldemokrate Crne Gore SD pozvale su predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da ne čekaju pozivnicu za članstvo u NATO, već da koliko je sjutra napuste Vladu.

Socijaldemokrate su pozvale Konjevića da se prikloni svojim koalicionim partnerima iz Kolašina.

“Istima onima sa kojima nas je njegov mentor emeritus bezuspješno pokušao “upakovati” u koaliciju nakon lokalnih izbora u Podgorici, a koji su prethodnih dana poznatom “miroljubivom” ikonografijom, uvredama na nacionalnoj osnovi, i u finalu demonstracijama koje su poprimile i rušilacki karakter, pokazali svoju “zrelost” i demokratski kapacitet”, navedeno je u saopštenju SD-a.

Socijademokrate navode da se opozicija neće mnogo “ovajditi”, budući da je, kako navode, jasno da politika koju vode Krivpkapić i Konjević polako ali sigurno nestaje sa političke scene.

“Pritom, odlazeći ministar i šef parlamenta ne moraju čekati decembar, jer će Crna Gora nekako i bez njih dvojice preteći. Uostalom, u ključnim mjesecima kada očekujemo pozivnicu za NATO, svojim zbunjujućim izjavama i nastupima, sjedeći na dvije stolice, dajući istovremeno i signale podrške protestima i pozivati na prekid protesta, ne bi li oni lično izvukli kakav sitan politicki ćar od toga, samo daju povoda anti-NATO koaliciji za izazivanje sukoba”, ističe se u saopštenju.

Socijademokrate naglašavaju da je višegodišnje koketiranje Krivokapića i Konjevića sa “šatorskim političarima” razlog zbog kojeg je, kako su rekli, ogromna većina članstva i osnivača napustila nekada časni SDP i osnovala Socijaldemorkate Crne Gore, “kao autentičnu, gradjansku, državotvornu partiju, sljedbenika evroatlanske politike, i prirodnog nastavljača izvorne socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com