PROTESTI: Na društvenim mrežama spremaju kontramiting i zovu dobrovoljce u POLICIJU - Volim Podgoricu

PROTESTI: Na društvenim mrežama spremaju kontramiting i zovu dobrovoljce u POLICIJU

Protesti na podgoričkim ulicama proteklih dana, sukobi sa policijom, povrijeđeni na obje strane, kao i uhapšeni protestanti, glavna su tema brojnih rasprava na društvenim mrežama, pa i verbalnih sukoba učesnika u raspravama.

Dok zagovornici protesta i njihovi učesnici insistiraju na tome da se radi o građanskoim protestima, multinacionalnim i multikonfesionalnim, kojima je jedini cilj prelazna vlada i organzacija fer i poštenih izbora, protivnici pokušavaju da ih etiketiraju isključivo kao “napad na državu”, “rušenje Crne Gore”, “četiničko divljanje” i slične kvalifikacije vokabularom iz devedesetih godina.

Ima onih koji pozivaju na “ustanak” protiv “ustanka” i na kontrademonstracije.

– “Nek je vjecna Crna Gora !! Svi u odbranu drzave od cetnicke invazije !!!
Drzi se Montenegro. Dolje cetnici i izdajnici Crne Gore!”, piše na statusu jednog  zaštitnika crnogorske državnosti, koji je dobio oko 250 lajkova i 13 dijeljenja ovakvog stava.

-To su botovi i plaćenici režima koji pokušavaju da zastraše narod da ne dođe na proteste u subotu. To je stara priča i pokušaj da se režim identifikuje sa državom i svaki antirežimski protest okarakteriše kao pokušaj uništenja Crne Gore, rekli su nam u DF-u. Oni, ipak, ne isključuju mogućnost da, kako navode, režim “potpiri” podjele i izazove sukobe između građana kako bi opstao na vlasti.

– Ništa nije isključeno. Njih nije briga hoće li krv pasti zbog njihovih fotelja, kažu u organizaciji protesta.

Ovakvih poziva na društvenim mrežama ima još:

  • Ovdje treba hitno protiv demonstracija da se vidi da ima i onih koji čuvaju CG. Oni što hoče da demonstriraju odvojeno od četnika i da ruše Vladu, treba im ukazati da kada četnici skinu vladu, onda će oni biti na redu…
  • A dignite se i vi po dijaspori, šta čekate? Vidite li kako terazijski srbocrnogorsci šalju poruke iz Beograda?  Njih 100 prodanih duša se oglasilo i zaboravilo na pretke pa su sad kao zabrinuti za CG…

fb1

Ima i drugih konkretnih predloga i akcija kako se oduprijeti “kretenima i izdajnicima” a da se ne mitinguje i da sve bude legitimno. Tako se na stranici “Crna Gora – moja domovina” pojavio jedan takav poziv Ž. Milića koji se, kako kaže, i sam prijavio kao dobrovljac polciji.

U Nikšiću je, kaže on, već bilo dosta takvih javljanja i poziva da se građani evidntiraju u policiji, te ukoliko zatreba da se angažuju. “Ne dozvolimo rulji da nam uzme državu!” zaključuje on velikim slovima i sa uzvičnikom.

Autor poslednje rečenice  “analize” protesta  sa “četnicima, avetinajma, prasadima, čergama” itd, zaključio je u velikom stilu: “Poštovanje svakako zaslužuje Crnogorska vlast na čelu sa Nezamjenjivim i Velikim Crnogorskim Sinom MILOM ĐUKANOVIĆEM”.

fb3

 

 

6 komentara

  1. Ovaj junak gore u vrhu je Markovic Markan lopov koji je robovao zbog kradje a i junak koji se skriva po supa i garaza kada ga traze duznici . Jak samo na rijecima a na djelu ga nema nidje .

    1. Pa ovakvi i brane Crnu Goru. Misle da će cijeli život šklapati od nje, neko na ovaj, neko na onaj način. Zato je i gazdi trbalo da je nezavisna mučenica Crna Gora.

  2. Лажни људи и лажне патриоте. Милова агентура за подршку као и присталице лажних странака које воде Пајовић и Влаховић. Управо ове лише одржавају дпс на власти а тренутно су на задатку изазивања “незадовољства” и контрамитинга. У сваком случају добиће оно што су одавно заслужили.

  3. Dosta je bilo demagogije i podjela… DPSovci ta priča o četnicima u 2015 godini vam je malo OUT of DATE, ili Passe, što bi se reklo… Ne možete 26 godina vladati na podjelama, manipulacijama i krađama… Pušti četnike i prase više. Bitan je kokain u diplomatskoj pošiljci, 1 300 000 eura, ukradenih u Budvi od strane Svetovog malog “starletana”… I to samo u jednom poslu. Shvatite vi poltroni DPSa, da niste vi država i vaši džepovi Patriotizam! Dosta ste se krili iza države, a do 98 većih četnika od vas nije bilo! Ovaj put ste se zeznuli, jer narod ne pada više na vaše bajke o četnicima, izdajama, državi, zastavama, himnama… Narod je gladan bre, bez posla, na ulici… To je vaše ogledalo i vaš patriotizam! Jedini i najveći izdajnici Crne Gore ste vi! Na čelu sa poslijednjim diktatorom u Evropi! Domokratija podrazumjeva smijenu vlasti! I to se mora desiti! u Subotu! Gotov je!

  4. Ово је дегуте и читати, а камо ли коментарисати. Све го идиот до идиота.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com