SKANDALOZNI STAVOVI NASTAVNICE: Zaustavite rađanje djece, čovječanstvo treba da nestane! - Volim Podgoricu

SKANDALOZNI STAVOVI NASTAVNICE: Zaustavite rađanje djece, čovječanstvo treba da nestane!

 

BEOGRAD – U privatnoj osnovnoj školi „Kreativno pero“ u Beogradu dogodio se pravi skandal.

Kako tvrde roditelji dece koja pohađaju ovu prestižnu školu, u kojoj godišnja školarina iznosi od 6.500 do 9.500 eura, nastavnica srpskog jezika Jelena Stefanović iznijela je na času odjeljenske nastave svoje šokantne stavove.
– Stefanovićeva je učenicima sedmog razreda bukvalno govorila da bi „bila presrećna da ima sina koji bi joj saopštio da je gej“, zatim da je „Bibliju pisao muškarac da bi vrijeđao ženu“, ali je vrhunac bila njena tvrdnja da „djeca ne treba da se rađaju da bi nestalo čovječanstvo jer čovjek uništava prirodu“. Kada su to djeca ispričala roditeljima, oni su ostali u šoku zbog ovakvog nametanja stavova – priča sagovornik Kurira.

S druge strane, Gordana Kedžić, direktorka škole, odbacuje tvrdnje da je Stefanovićeva izgovorila navedeno zato što, kako kaže, u „Kreativnom peru“ nastavnik nema pravo da iznosi lične stavove u vezi sa svojim opredjeljenjima.
– O ovim tvrdnjama sam razgovarala s djecom i nastavnicom, a pozvaćemo i roditelje. Djeca su na času odjeljenske nastave koji je bio radioničarskog tipa na ceduljicama postavljala različita pitanja iz oblasti života. Te ceduljice su išle ukrug i na pitanja su odgovarala djeca, a praksa je da se, kada ne znaju odgovor, u diskusiju uključi nastavnik. Jedno od pitanja je bilo: „Šta mislite o gejevima?“, zbog čega se razvila burna diskusija i svi su, osim jedne učenice, imali izrazito negativan stav. Onda su upitali nastavnicu da li je to bolest i da li bi bila srećna ukoliko bi njen sin bio gej. Njen odgovor je bio da ne bi bila srećna zato što zna na koje bi probleme i prepreke nailazilo to njeno dijete. Ona nije odgovorila da bi bila presrećna – kaže Kedžićeva i negira da je Stefanovićeva iznjela stavove o Bibliji i potrebi da se zaustavi rađanje djece.

U Ministarstvu prosvjete povodom ovog slučaja kažu da je predstavka proslijeđena gradskoj prosvjetnoj inspekciji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com