Tanok: Protesti štete integracijama Crne Gore - Volim Podgoricu

Tanok: Protesti štete integracijama Crne Gore

Protesti Demokratskog fronta DF štete evropskim i evroatlanskim procesima Crne Gore, koja je lider u regionu, kazao je izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu EP.

Tanok je za Televiziju Crne Gore rekao da protesti dijela opozicije, osim zahtjeva za ostavku premijera Mila Đukanovića, imaju snažnu anti-NATO pozadinu.

“Crna Gora je lider u regionu kada je u pitanju proces u pristupanju EU i na korak je od pozivnice za članstvo u NATO. To jasno pokazuje snažnu opredijeljenost Crne Gore i njene Vlade da sarađuju sa zapadnim partnerima. Protesti prethodnih sedmica, koje predvodi DF, samo štete pomenutim procesima. Iako dio opozicije traži ostavku premijera Mila Đukanovića, protesti u stvari imaju snažnu anti-NATO dimenziju”, istakao je Tanok.

On je podsjetio da je parlament izglasao Rezoluciju o NATO integracijama, te da je većina poslanika podržala namjeru Crne Gore da se učani u tu vojnu organizaciju.

“Takođe, sudeći po istraživanjima, raste podrška javnosti za članstvo u Alijansi”, dodao je Tanok.

On je uvjeren i da bi opozicija trebalo da djeluje u parlamentu, a ne van njega.

“Pozdravljam i to što je Odbor za bezbjednost i odbranu pokrenuo razgovore o navodnoj prekomjernoj upotrebi sile od strane policije i zato ne treba unaprijed donositi bilo kakve zaključke”, poručio je Tanok.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com