Zbog smrti oca Jamina Muminović krivično goni HAAB-a, Hete i CBCG-a - Volim Podgoricu

Zbog smrti oca Jamina Muminović krivično goni HAAB-a, Hete i CBCG-a

Ćerka pokojnog Esada Muminovića, Jasmina Muminović, podnijela je krivičnu prijavu zbog postojanja sumnje da su nadležni u Hypo Alpe Adria banci, Heta Asset Resolutionu i Centralnoj banci Crne Gore počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i prevara na organizovani način, čime su njenog oca, kako kaže, naveli da počini samoubistvo.

“Obavještavam javnost da sam, preko advokata Dragomira Miška Ćalasana, podnijela krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu, zbog postojanja sumnje da su nadležni u Hipo Alpe Adria banci, Heta Asset Resolutionu i Centralnoj banci Crne Gore počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i prevara na organizovani način, čime su naveli moga oca Esada Muminovića na samoubistvo, 9. oktobra u kancelariji javnog izvršitelja Aleksandra Boškovića”, kazala je Jasmina Muminović u izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je istakla da je u krivičnoj prijavi izrazila sumnju da su odgovorni rukovodioci Hypo Alpe Adria banke plasirali  štetan proizvod na crnogorsko tržište u vidu kredita takozvanih “švajcaraca” i na taj način zloupotrijebili službeni položaj i prevarili crnogorske građane, među njima i njenog pokojnog oca, da ga je Heta Asset Resolution, radeći suprotno zakonskim odredbama dovela u bezizlazan položaj, a da je, kako kaže, Centralna banka ne vršeće svoju zakonsku obavezu – kontrole rada banaka i drugih finansijskih organizacija.

“Svi zajedno počinili su, kako osnovano sumnjam, krivično djelo zloupotreba službenog položaja na organiozovan način i prevaru. Time su naveli moga oca da izvši samoubistvo”, dodala je ona.

Prema njenim riječima cilj njenog poteza sigurno nije osveta, već ogorčenost i želja da se utvrdi stvarna istina, s obzirom na to da je sigurna da se njen otac nikada ne bi odlučio na ovaj potez, da nije osjetio veliku nepravdu sa svim elementima navedenih krivčnih djela.

“Nadam se i imam veliko povjerenje u nadležne organe da će otkrtiti šta se sve u ovom slučaju desilo i da će otkriti ono što mi odavno pretrpostavljamo. Više je indicija koje ukazuju da je neko namjerno doveo u očaj moga oca, jer sredina u kojoj je živio i njegovi prijatelji sigurno znaju koliko je čestit i pošten život imao i kakav je borac bio, i šta je sve trebalo da se dogodi da digne ruku na sebe. Nadam se da će istraga utvrditi ko je stajao iza tih pritisaka”, zaključila je Jasmina Muminović.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com