CRNA GORA: Uhapšeno 18 osumnjičenih za međunarodni šverc droge - Volim Podgoricu

CRNA GORA: Uhapšeno 18 osumnjičenih za međunarodni šverc droge

Specijalnom tužiocu procesuirano je 18 osumnjičenih za međunarodni šverc droge koji su uhapšeni jutros u toku akcije crnogorske policije “Mak”. U Hrvatskoj je zbog međunarodnog krijumčarenja kokaina, heroina, hašiša, marihuane i drugih droga, u akciji “Hant”, uhapšeno 11 osoba.

Akcija je izvedena u u više crnogorskih gradova, Podgorici, Budvi, ali i u spuškom zatvoru. U prethodnom periodu zaplijenjeno je oko 1,5 kg heroina, kao i kilogram smjese za koju se sumnja da je skank.

Za sada su uhapšeni Podgoričani Željko Vujović i Maljota Đurašević, organizator grupe Cetinjanin Duško Martinović, Dejan Rutović i Marija Milovanović, koja je iz Loznice.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i D.J. (47), I.V. (46), V.P. (44), R.Š. (47), B.S. (45), M.M. (32), J.M. (41), M.Š. (30), Ž.V. (34), Z.R. (42), N.S. (35) i dva za sada nepoznata lica.

Prijavom su obuhvaćena i četiri zatvorenika iz ZIKS-a, a dvojica su u bjekstvu.

“Međunarodna akcija „Mak / Hunt“ je bila usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tokom njenog sprovođenja na teritoriji obje države pronađeno je i oduzeto: 3.3 kg kokaina (Hrvatska), 1.55 kg heroina (Crna Gora), 21 kg marihuane tipa skank (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i 1 kg smješe koja služi za miješanje sa heroinom (Crna Gora)”, kazao je rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja SKP-a Uprave policije MUP-a Dejan Knežević.

Od 18 uhapšenih, 13 se krivičnom prijavom tereti da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije, četiri lica se tereti da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i jedno lice da je počinilo krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Osumnjičeni D.M. se krivičnom prijavom tereti da je organizator ove kriminalne grupe i njemu se na teret stavljaju oba navedena krivična djela. On je u prethodnom periodu, kao član međunarodne kriminalne grupe Pink Panter, osuđen za krivično djelo oružana krađa u organizovanoj grupi, koja izvršena u Sen Tropeu u Francuskoj 2005. godine, kada je iz draguljarnice otuđen nakit vrijedan 2.000.000 eura. M.M, koja je osumnjičena za KD stvaranje kriminalne organizacije, je ljetos u policijskoj akciji lišena slobode u Budvi zbog sumnje da je počinila KD posredovanje u vršenju prostitucije i tada je uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu.  Ova dva lica, D.M. i M.M, su među 10 lica koja su danas lišena slobode tokom pretresa 11 objekata”, kazao je Knežević.

Kako je saopšteno, uhapšeni će po nalogu tužilaštva, uz krivučnu prijavu, u zakonskom roku biti privedena nadležnom tužiocu.

 

(vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com