ĐAUKANOVIĆ: Protesti su poslednji pokušaj da se spriječi ulazak u NATO - Volim Podgoricu

ĐAUKANOVIĆ: Protesti su poslednji pokušaj da se spriječi ulazak u NATO

Crna Gora neće dozvoliti da rastući građanski nemiri koji su doveli do uličnih protesta zaustave Crnu Goru na njenom putu ka EU i NATO, rekao je premijer Milo Đukanović.

Najmanja republika bivše Jugoslavije, koja je otvorila 20 od 33 poglavlja u okviru pregovora sa Evropskom unijom EU, očekuje otvaranje preostalih poglavlja u 2016 – godini parlamentarnih izbora. Razgovori se vode u trenutku kada opozicija pritiska premijera da podnese ostavku, dok je policija koristila suzavac da uguši proteste u glavnom gradu Podgorici, prenosi agencija Blumberg.

Đukanović je za tu agenciju rekao da ima vjeru u svoju politiku i da je spreman da se bori za nju kao i proteklih 20 godina.

“Odstupanje od puta definisanog 2006. kada je zemlja proglasila nezavisnost je nemoguće, i strateški je važno da ništa ne pokvarimo u narednih nekoliko mjeseci”, rekao je premijer.

Protesti opozicije su, naglašava on, poslednji pokušaj unutar i izvan Crne Gore da se spriječi njen ulazak u NATO i dalje širenje NATO-a na Zapadni Balkan.

Premijer smatra da iza protesta stoje srpske nacionalističke partije i Rusija

1 komentar

  1. Aw, it was an extremely good post. In notion I must place in writing such as this moreover – spending time and actual effort to make a really good article… but so what can I say… I procrastinate alot and no means apparently go completed.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com