EPCG: Akcija “Podijelimo teret” bilježi odlične rezultate

Akcija “Podijelimo teret“, koju je Elektroprivreda Crne Gore pokrenula treći put zbog velikog interesovanja potrošača, daje odlične rezultate, saopšteno je iz ove kompanije.

“Akcija je počela 1. septembra, od kada je čak 11.216 potrošača iz kategorije domaćinstva, potpisalo protokole za otplatu duga po izuzetno povoljnim uslovima”, saopšteno je iz EPCG

“Podijelimo teret“ domaćinstvima koja imaju dug za utrošenu električnu energiju omogućava otplatu u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura tokom 25 mjeseci, bez obračuna zatezne kamate i uz izuzimanje od prinudnih metoda naplate, dok potrošač poštuje Protokol.

“Tokom septembra akciji se priključilo 6.678 domaćinstava, od kojih je 1.916 potrošača produžilo protokole iz prvog dijela akcije (septembar 2013.). Od početkta oktobra akciji se priključilo ukupno 4.538 domaćinstava, dok je protokole, potpisane u oktobru 2013. godine, obnovilo 916 potrošača”, kazali su u EPCG.

Dodaju da je najviše protokola tokom septembra potpisano u Podgorici (2.486 potrošača), Nikšiću (1.176 potrošača) i Bijelom Polju (552 potrošača).

Akcija traje do 31. oktobra, a mogu se priključiti potrošači koji imaju dug za utrošenu električnu energiju, bez obzira na iznos, pod uslovom da plate fakture za jun, jul i avgust, a fakturu za septembar izmire do kraja oktobra.

Akciji se do kraja oktobra mogu priključiti i domaćinstva kojima ističe protokol, potpisan u oktobru 2013. godine, u okviru prvog dijela kampanje Podijelimo teret, i na taj način nastaviti otplatu preostalog dijela duga po istim uslovima.

“Preko četiri hiljade potrošača imaju aktivne protokole koji ističu krajem oktobra, a putem kojih nisu uspjeli da otplate dug u potpunosti”, kazali su u EPCG.

Ukoliko je potrošač tokom juna, jula, avgusta i septembra imao uplata, neophodno je da prilikom sklapanja protokola uplati razliku između fakturisanog i plaćenog iznosa za jun, jul i avgust.

“Broj rata protokola se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura (npr. dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 fiksnih mjesečnih rata od 20 eura). Ukoliko dug iznosi preko 500 eura, potpisuje se protokol na 25 mjesečnih rata od 20 eura”, objašnjavaju u EPCG.

Otplata duga počinje izmirivanjem prve fakture pristigle nakon potpisivanja protokola.

“Potrošač, koji sklopi protokol u oktobru, ima obavezu da plati septembarski račun do kraja oktobra, a prvu ratu od 20 eura i oktobarski račun do kraja novembra. Potrošači koji otplaćuju dug po standardnom protokolu, mogu  ga reprogramirati i priključiti se akciji “Podijelimo teret“. Akciji se mogu priključiti i potrošači koji su isključeni sa mreže, uz obavezu plaćanja priključne takse u iznosu od 10 eura”, poručuju u EPCG

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close