Pomozimo mališanu Martinu Stepanoviću

Nakon niza uspješno okončanih humanitarnih akcija, u okviru kojih su prikupljena neophodna novčana sredstva za liječenje Bijeljanke Žane Međedović, pokrenuta je nova akcija za osamnaestomjesečnog Martina Stepanovića iz Zelenike.

Njemu je dijagnostifikovana bronhopulmonarna displazija (teška hronična plućna bolest) kao jedna od posljedica prijevremenog rođenja.

Za liječenje na Klinici za cerebralne i neuropatske bolesti u Beogradu neophodno je 15 hiljada eura. Stoga će na glavnom gradskom trgu u subotu od osam do 13 časova biti postavljena kutija za sve koji su u prilici da pomognu i doniraju određena sredstva.

Martin je rođen u šestom mjesecu trudnoće, a pola godine proveo je na raznim klinikama u Crnoj Gori i Srbiji liječeći se od niza posljedica koje su nastale zbog prijevremenog rođenja.

Iako je u 18. mjesecu života, njegov psihomotrni sklop je na nivou djeteta od šest ili sedam mjeseci, a još uvijek nije napravio ni prve korake zbog spazma u stopalima, priča za Radio Jadran njegova mama, Violeta.

“Niko ne zna zbog čega je došlo do prijevremenog porođaja. Ja sam se porodila u Meljinama, nakon toga su nas prebacili u Podgoricu gdje je njemu bio kraj. Tu je dobio sepsu i pluća su otkazivala. Zatim smo otišli u Beograd gdje mu je bukvalno spašen život. Tamo smo proveli četiri mjeseca. Proveli smo po bolnicama šest mjeseci. Martin je na rođenju bio težak 1.200 kilograma, a kad smo izašli iz bolnica 2.200. Znači za svo vrijeme napredovao je samo kilogram”, priča Violeta.

Ona dodaje da Martin nije u mogućnosti ni da sjedi već samo da leži, te da su do sada sa Martinom odradili tri tretmana fizikalne terapije u Institutu, u kojima i ljekari vide jedini izlaz. Međutim, Violeta je kako kaže, iscrpila i posljednje finansijske mogućnosti za to, jer su i dosadašnje tretmane sami plaćali.

Organizaotrke humanitarne akcije, Zorica Drakulić Vidaković i Dragana Cmiljanić, mole sve da se i ovoga puta ujedine i pomognu koliko mogu, a nije isključeno da će ponovo biti organizovan i neki humanitarni koncert.

Ako niste u mogućnosti da uplatite pomoć, pomozite tako što ćete ovo podijelti sa prijateljima, neki od njih sigurno mogu pomoći.

Za sve koji uplatu žele da obave u bankama, mogu to uraditi na sljedeće račune:

Za uplate iz Crne Gore

Violeta Stepanović, Loznička 38, Atlas banka – br. Žiro r. – 505 – 26235 – 33.

Za uplate iz inostranstva

56: Intermediary

COBADEFF

Commerz bank AG, Frankfurt AM Main, Germany

57: Account with institution

/400876951500

ALTMMEP2

Atlas banka AD, Montenegro

59: Beneficiary

/ME25505501541005032152

Violeta (Prvoslav) Stepanovic.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close