“ČAROBNJAK IZ OZA” u KIC-u u subotu - Volim Podgoricu

“ČAROBNJAK IZ OZA” u KIC-u u subotu

Gradsko pozorište  Podgorica će u subotu, 24.oktobra, sa početkom u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”,  izvesti predstavu “Čarobnjak iz Oza” prema romanu Franka Lajmana Bauma, dramatizaciji Aleksandre Glovacki, u režiji Jagoša Markovića.

 U predstavi igraju:

 Kristina Stevović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Sanja Popović, Branimir Popović, Sejfo Seferović, Filip Đuretić.

O predstavi:

 Predstava Gradskog pozorišta -“Čarobnjak iz Oza” izvedena je premijerno prošle godine u okviru manifestacije DEUS, kada se u svijetu obilježavalo 75 godina od nastanka filma “Čarobnjak iz Oza”.

Ova filmsko-muzička avantura za djecu ali i čitavu porodicu  prati dogodovštine djevojčice Doroti koju je ciklon oduvao daleko od njene kuće u čudesnu zemlju Oz.

Ovo je priča o odrastanju  ali i o prijateljstvu među različitima.  Doroti na svom putovanju upoznaje poljsko strašilo, limenog čovjeka i ne baš tako hrabrog lava, i ova družina tražeći spas od svojih problema koji su ih proganjali, otkriva sopstvenu snagu i shvata da im čudesni čarobnjak iz Oza ne može riješiti njihove probleme već da izlaz i spas traže u njima samima

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com