REČEVIĆ: Imamo saznanja da će biti incidenata na protestu, novinari će dobiti pancire - Volim Podgoricu

REČEVIĆ: Imamo saznanja da će biti incidenata na protestu, novinari će dobiti pancire

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorice Jovica Rečević kazao je da u policiji raspolažu saznanjima da je moguće da dođe do incidenata na sjutrašnjim protestima koje organizuje Demokratski front DF.

“Policija postupa po tim saznanjima i provjerava informacije do kojih je došla i svakako da ćemo ih ozbiljno uzeti u razmatranje kada bude spreman konačan plan obezbjeđenja skupa”, rekao je Rečević za Televiziju Crne Gore.

On je saopštio da je DF na vrijeme dostavio zahtjev za održavanje skupa, te da je CB Podgorica donio odluku da dozvoli održavanje protesta. Dodaje da će protest početi u 19 sati na Trgu Republike i da može trajati najkasnije do šest sati ujutro.

“Zamisao organizatora je da u 19 sati sa Trga Republike krenu u protestnu šetnju ulicom Slobode, dijelom Bulevara Svetog Petra Cetinjskog gdje bi se zaustavili kod spomenika kralju Nikoli. Tu bi održali svoje protestno okupljanje i najkasnije do šest časove narednog dana bi pozvali okupljene građane da se raziđu”, objasnio je Rečević.

On je dodao da će policija procijeniti koje će saobraćajnice u neposrednom okruženju biti zatvorene.

Obezbijeđeni su i uslovi za rad novinara.

“Da ne bi dolazilo do zabuna na terenu, MUP je obezbijedilo prsluke koji će biti dostupni medijskim kućama, kako bi novinari bili prepoznatljivi za sve na terenu i mogli nesmetano da obavljaju svoje obaveze”, rekao je Rečević.

On nije želio da komentariše navode da je jedan od policijskih starješina koji prekoračio ovlašćenja na ranijim protestima.

“Nažalost, u proteklom periodu imali smo slučajeva da policijski službenici budu kompromitovani na osnovu netačnih komentara. Ja to ne bih posebno komentarisao, to najviše govori o onima koji su takve navode iznijeli”, naglasio je Rečević.

Načelnik CB Podgorica je napomenuo da je interes, kako onih zaduženih za održavanje javnog reda i mira, tako i svih učesnika protesta da najavljeno okupljanje protekne bez incidentnih situacija.

” Uprava policije je spremna da zaštiti ustavni poredak Crne Gore i da odlučno postupi po zakonu ako dođe do nereda”, zaključio je Rečević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com