Sin vlasnika “Pinka” Aleksandar Mitrović: Nisam kriv za Andreinu smrt! - Volim Podgoricu

Sin vlasnika “Pinka” Aleksandar Mitrović: Nisam kriv za Andreinu smrt!

Nisam kriv. Ne priznajem krivično djelo koje mi se stavlja na teret.

Ovo je u petak na početku pripremnog ročišta pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izjavio Aleksandar Mitrović (22), sin vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića, optužen da je 18. jula 2013. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17). Detaljnu odbranu iznijeće po okončanju pripremnog ročišta, čiji je nastavak zakazan za 9. decembar, jer je odbrana tražila da se upozna sa novim predlozima, koje je u petak iznijelo tužilaštvo.

Zamjenik tužioca Milena Božović je prilikom uvodnog izlaganja predložila da Mitrović bude osuđen na najmanje dvije godine zatvora, kao i da mu se izrekne mjera bezbjednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije.

– Ne postoje okolnosti koje bi isključile krivicu i tokom postupka utvrdiće se da je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret – kazala je Božović. – Treba imati u vidu da su posljedice teške, jer je izgubljen jedan mladi život. Ali i optuženi je mlad i treba imati u vidu da je neosuđivan, da nije bio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Prema optužnici, Mitrović je 18. jula 2013. godine oko 22.45, vozeći Ustaničkom ulicom, džip BMV iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, iza raskrsnice sa Ulicom Mihajla Todorovića, na pješačkom prelazu udario Andreu. Tvrdi se da je vozio brzinom većom od 81,28 kilometara na sat, ali i da je u trenutku kad je udario djevojčicu bilo zeleno svjetlo za vozače. Od siline udarca, Andrea je odletjela 29 metara, a Mitrović je, prema optužnici, bez zaustavljanja nastavio da vozi.

Tužilac je u petak istakla da će se utvrditi kako je mogla da se izbjegne nesreća da je optuženi kočio i da je vozio dozvoljenom brzinom. Navela je i da nije sporno da je u momentu nesreće na semaforu bilo crveno svjetlo za pješake, ali je dodala da se ne zna da li je Andrea zakoračila na pješački dok je još bilo upaljeno zeleno svjetlo. Pored toga, Božovićeva je predložila i da se uradi novo medicinsko vještačenje, jer se, kako je kazala, vještak nije izjašnjavao o povredama koje je Andrea zadobila poslije pada.

Trojica Mitrovićevih branilaca su bili složni da je sve što je u petak predloženo trebalo da se uradi tokom istrage, prije podizanja optužnice, a ne na glavnom pretresu. Naveli su da je ovakvo istupanje tužilaštva tendenciozno.

ANDREIN OTAC: SUDI SE ŽELjKU MITROVIĆU

NA pripremnom ročištu u petak je bio i Savo Bojanić, otac nastradale Andree sa svojim punomoćnikom. Na drugom kraju sudnice sjedjela su trojica advokata koje je angažovala njegova bivša supruga, odnosno Andreina majka, koja nije došla. Savo je izjavio da želi da sve bude po zakonu, kao i da je “zatečen novim predlozima tužilaštva”. Po njegovom mišljenju “ispada da se sudi Željku Mitroviću, a ne njegovom sinu”.

(novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com