VELIKA PREVARA SA “TONUS HLJEBOM”? Inspekcija zabranila reklamu - Volim Podgoricu

VELIKA PREVARA SA “TONUS HLJEBOM”? Inspekcija zabranila reklamu

Da li je Ruska akademija nauka izdala licencu za pravljenje hleba “Tonus”? Zaključak Tržišne inspekcije Republike Srbije je da nije! Ta akademija nije izdala kompaniji Trivit d.o.o. licencu za pravljenje Tonus hljeba, zbog čega ova pekara više neće smjeti da ovaj argument koristi u svojoj reklami.

U rješenju Tržišne inspekcije, odjeljenja u Novom Sadu, u koje je Telegraf imao uvid zahvaljujući ministarstvu trgovine i turizma, navodi se i da je “tvrdnja da je Tonus hljeb napravljen po licenci Ruske akademije nauka neistinita i da će biti podnijet zahtjev prekršajnom sudu zbog prekršaja po članu 4. Zakona o oglašavanju“.

Iz ministarstva su nam naveli i da se “Trivit” na ovo rješenje nije žalio i postupio je prema nalogu, odnosno uklonio je citiranu oglasnu poruku sa ambalaže i televizijske reklame.

Iz Trivita za Telegraf navode da je u pitanju zabuna, pošto je kreator hljeba zaista čovjek koji je istaknuti ruski akademik.

Navodi da nas je, po prijavi nekadašnje koordinatorke fonda za Otvoreno društvo čiji je osnivač Džordž Soroš, posjetila tržišna inspekcija su tačni. Predmet kontrole su bili navodi na našem sajtu i tvrdnja na ambalaži da je Tonus hljeb proizveden po licenci Ruske akademije nauka. Pravno gledano, Trivit ima Ugovor o licenci sa Akademproduktom iz Rusije, ali kreator Tonus hljeba je Akademik Antonov Vladimir koji je tehnologiju proizvodnje Tonus hljeba razvijao u okviru institucije u kojoj je angažovan – u ovom slučaju to su institucije u okviru Ruske akademije nauka– objašnjava Milena Jakšić, direktor u “Trivitu” i dodaje:

Foto: tonushleb.rs

Ovo bi bili predugački navodi za jednu ambalažu i zato ćemo mi poslušati inspekciju i na ambalaži zadržati od sada samo: “Po licenci OOO Akademprodukt Rusija, autor akademik Antonov V.” Kompanija” Trivit” je dobila licencu 2008. godine, a proizvodnja je započeta u julu 2009 godine, pod stručnim nadzorom akademika Antonov V. lično.

Pogledajte reklamu u kojoj se tvrdi da je Tonus hljeb napravljen po licenci Ruske akademije nauka:

 

(Telegraf/V. Ž.)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com