KOLEGIJUM SKUPŠTINE: Privesti sve koji su započeli incidente na protestu - Volim Podgoricu

KOLEGIJUM SKUPŠTINE: Privesti sve koji su započeli incidente na protestu

Kolegijum Skupštine Crne Gore zatražio je da se što prije privedu svi koji su započeli sinoćnje incidente u Podgorici na protestu koji je organizovao Demokratski front DF.

Nakon sjednice Kolegijuma, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je izražava žaljenje zbog sinoćnjih sukoba. Dodao je da je država spremna da preuzme odgovornost i institucije da funkcionišu.

U slučaju eventualnog skidanja imuniteta poslanicima, Krivokapić kaže da se zakon mora poštovati.

“Izražavam žaljenje zbog nemira i sukoba koji su se u većem intezitetu desili u našem glavnom gradu. Iskazao bih zahvalnost organima koji su otklonili svaku mogućnost upada u parlament i zauzimanja ključa institucije i time očuvali nepovredivost rada parlamnta kao jedne slobdne zone u svakoj zemlji i temelja demokratske institucije”, poručio je Krivokapić.

Predstavnici Demokratskog fronta nije došli na sjednicu Kolegijuma.

U Podgorici je mirno, nakon sinoćnjih nereda kada su učesnici tog skupa policiju gađali Molotovljevim koktelima i čvrstim predmetima, što je, zatim, uslovilo intervenciju policije.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore je u pripravnosti u slučaju da državni organi zatraže skidanje imuniteta poslanicima koji su privedeni tokom protesta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com