KIC Promocija romana “Osmijeh za Mariju Mihailović” Obrada Nenezića - Volim Podgoricu

KIC Promocija romana “Osmijeh za Mariju Mihailović” Obrada Nenezića

Promocija romana „Osmijeh za Mariju Mihailovič“ autora Obrada Nenezića, inspirisanog likom i djelom narodnog heroja Ljuba Čupića biće održana u srijedu, 28.oktobra u Sali DODEST, sa početkom u 19 časova.

O knjizi će govoriti novinar i publicista Vanja Kovačević i mr književnosti Goran Radojičić. Odlomke iz romana će čitati Miro Nikolić.

 Obrad Nenezić je diplomirani dramaturg, Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Siniše Kovačevića. Student je treće godine doktorskih naučnih studija Teorije dramskih umetnosti, kulture i medija na FDU Beograd.

Scenarista je dugometražnih filmova: „Balkanska braća“ ( 2001, u režiji Božidara Bote Nikolića) i „AS PIK“ (2011, u režiji Draška Đurovića), koji je bio prvi crnogorski predstavnik za Oskara. Dramaturg je i saradnik na dijalogu u filmu „Lokalni vampir“ (2010, u režiji Branka Baletića).

Na konkursu Televizije Crne Gore nagrađen je za scenario za TV seriju „Šetači po Mjesecu“ (2000); scenarista je obrazovne serije „Pitam se“ (TVCG, 6.epizoda) i humorističke promotivne serije „Kontrolori“ (TVCG, 4. epizode).

Autor je više kratkih igranih filmova koji su sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture Crne Gore i na drugim konkursima: „Sonja“, „Pajac“, „Moba“, „Polaznici“, „Do đavola“…

Autor je pozorišnih predstava: „Ždera iz kontejnera“ i “Meta”, koje su na repertoaru JU „Zahumlje“ i JU „Nikšićko pozorište“ i pisac pozorišnih predstava „JA, NIKOLA I“ (u režiji Draška Đurovića), „Nobelovci“ (u režiji Gorana Bulajića), koje su na repertoaru Nikšićkog pozorišta, i „Taštinarije“, koju je režirao Draško Đurović, a u produkciji „Barskog ljetopisa“. Scenarista je i režiser predstave „PERSONE NON GRATE“ čija je premijera bila 15. septembra 2015.godine.

Napisao je zbirke poezije „Nesanica“ i „Pisma gospođici M“; roman „Ljetopisje zaboravljenog grada“; knjige „Poezija“ i „Drame“; tri istorijske drame za koju je dobio nagradu „Zaloga“. U štampi je knjiga „Duhovite drame“ („Neženje“ – finalista nagrade CNP i nagrade Branislav Nušić, „OFSAJD ZAMKA“ – finalista nagrade Branislav Nušić i „Nobelovci“ – koja je prevedena na engleski i slovenački jezik i predstavljala Crnu Goru na „Sterijinom pozorju“, kao i na sličnom festivalu „Preglej na glas“ u Ljubljani;) Iz štampe je nedavno izašla knjiga „Osmijeh za Mariju Mihailovič“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com