Kalezić prekida Frontov bojkot parlamenta da bi postavila pitanja Konjeviću - Volim Podgoricu

Kalezić prekida Frontov bojkot parlamenta da bi postavila pitanja Konjeviću

Poslanica Demokratskog fronta Jelisava Kalezić pitaće ministra unutrašnjih poslova Raška Konejvića ko je naredio da se poslanicima zabrani ulazak u Skupštinu tokom protesta u subotu.

Njenim dolaskom u parlament da postavi poslaničko pitanje DF bi na kratko prekinuo bojkot Skupštine, koji traje otkako su krenuli u proteste 29. septembra, piše Pobjeda.

Za petak je zakazan premijerski sat, nakon kojeg će i ministri odgovarati na pitanja poslanika. DF i ranije nije išao u Skupštinu kada je Đukanović odgovarao na upite, a prije totalnog bojkota parlamenta postavljali su poslanička pitanja ministrima.

Pitanje Jelisave Kalezić, koje je postavljeno na skupštinski sajt, odnosi se na pokušaj ulaska poslanika u parlament tokom protesta u subotu, ali i tokom prethodne šetnje u nedjelju, 18. oktobra.

„Ko je naredio da se poslanicima zabrani ulazak u zgradu Skupštine 18. i 24. oktobra? Molim da saopštite i iznesete dokumenta sa tim naredbama i da se prezentuju javnosti“, glasi pitanje Jelisave Kalezić, koja navodi da će obrazloženje dati na sjednici, usmeno.

U okviru drugog pitanja ministru Konjeviću, poslanicu Kalezić interesuje da li postoje aktivni ili bivši pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) koji imaju dokazana prekoračenja ovlašćenja u djelovanju ili druge vidove kršenja zakona.

„Molim da mi odgovorite koja medicinska institucija, po kojem programu i sa koje budžetske stavke Ministarstva unutrašnjih poslova vrši zdravstvenu kontrolu pripadnika SAJ-a, posebno sa aspekata: mentalnog zdravlja, psihičkog zdravlja i antidoping kontrole“, navodi se u njenom pitanju.

Premijerski sat

Parlamentarci su pripremili pitanja za predsjednika Vlade Mila Đukanovića, uglavnom vezana za nedavne proteste. Lider Pozitivne Darko Pajović pitaće Đukanovića kakva je odgovornost Vlade za proteste koji su se desili 24. oktobra.

„Eskalacija nezadovoljstva koje je iskazano u prethodnim sedmicama ukazuje da je Vlada u prethodnom periodu svojim činjenjem ili nečinjenjem doprinijela generisanju nezadovoljstva značajnog broja građana koji su učestvovali na protestima“, navodi Pajović.

Milutina Simovića (DPS) zanima u kojoj mjeri aktuelna politička dešavanja mogu da utiču na ostvarivanje ključnih državnih prioriteta integracionih i ekonomskih.

Lider LP Andrija Popović pitaće da li je sa posljednjim protestom DF-a prošla opasnost po državu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com