MOJKOVAC: Zgrada za raseljene do aprila

Kamen temeljac buduće zgrade sa sedam stambenih jedinica za porodice, čiji su stanovi i pokustvo izgorjeli u požaru, februara ove godine, danas su u mojkovačkom prigradskom naselju Rudnica, položili ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i predsjednik opštine Dejan Medojević.

“To je još jedan u nizu projekata lokalne uprave na čelu sa Medojevićem koje nailazi na podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja”, kazala je Kovačević.

Ona je saopštila da polovinu sredstava od 190.000 eura, koliko će koštati buduća zgrada, obezbijedilo je ministarstvu na čijem je čelu, najavljujući njen završetak do aprila naredne godine.

Medojević je istakao da će sedam porodica u prvoj polovini naredne godine dobiti savremene stambene jedinice.

“Buduća zgrada, čiji izgradnju pored resornog ministarstva podržavaju mnogi građani, preduzeća, susjedne opštine kao i ostala ministarstva, raspolagaće jednim dvosobnim stanom, tri jednosobna i tri garsonjere”, rekao je Medojević.

Danas je u Mojkovcu otvoren i dnevni boravak za stare koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, a koji će finasirati resorno ministarstvo.

U dnevnom centru siromašni Mojkovčani moći će svakog dana da borave od osam do 16 sati, a moći će da se druže i koriste besplatan, topli obrok.

Ministarka Kovačević za 15-ak dana najavila je i otvaranje vešernice u Mojkovcu, u kojoj će raditi osobe s invaliditetom.

Vukoman Kljajević, RCG

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close